Det var ett tag sedan jag mobil blogga nu!...

Det var ett tag sedan jag mobil blogga nu! Men det är så jobbigt att knappa på tel och få ner allt man vill säga. Men i alla fall så har vi fått en lägenhet i kungsbacka!! En trea på 74 kvadrat som ligger på britta Lenas gata. Jätte fint område och vi är så sjukt glada för detta!! Mor och far har varit och hälsat på i lägenheten och den var jätte fin. Stor ballong på 12 kvadratmeter och egen tvättmaskin:) sen får man ju betala en del för att bo så med!! Nu börjar ännu en dag, kul! Underbart väder här i stockholm!


Dagarna går och vi är fortfarande kvar i...

Dagarna går och vi är fortfarande kvar i stockholm. Trevligt! Skönt att få maten serverad varje dag och sängen bäddad. Även om maten inte är helt 100 alltid. Veckorna bara flyger iväg men gud vad kul det är. Passade även på att dreggla igår. Kul!! Det kommer ni att få se.. Det kommer en jävla massa att få se. Jaja. :) nu har vi precis ätit mat. Hejhej


Min gofis som blev 6 månader igår!

dsc01317 (MMS)

Min gofis som blev 6 månader igår!


Nya tag! Ja idag är det måndag. Har vart...

Nya tag! Ja idag är det måndag. Har vart skönt att vart ledig lite i helgen. Vi passade på att handla massa saker i lördags. Sedan åt vi på en restaurang där jag beställde ugnsgratinerad hummer och Andreas beställde entricot. Mira fick nöja sig med sin barnmat.. Igår åt vi lunch på jensens, med Henka, Erik och Fredrik. Trevligt trevligt! Sedan tog jag Andreas Mira och Erik en promenad genom gamla stan. Så sjukt fint är det. Göteborg är bara deprimerande. Men som sagt idag blir en intressant dag och det ska bli riktigt kul. Tråkigt att vädret är lite sådär. Okej temperatur men lite duggregn. Och för första gången i mitt liv, typ, är jag intresserad av valet och verkligen bryr mig riktigt mycket om vilka som vinner. Har sedan röstat och hoppas att min röst är den avgörande rösten! :)nej nu ska vi vandra lite. Hej hej


Nu var denna veckan slut. Skönt att få l...

Nu var denna veckan slut. Skönt att få lite ledighet. Sen är det nya tag nästa vecka:) Jo just det. Vi tog inte lägenheten. Hade vi tagit den hade vi blivit strukna från listan och då hade vi fått börja om igen om vi vill flytta. Och det känns inte bra att bo i ett område där man kommer vara rädd på kvällarna eller att Mira ska få växa upp där. Då är det bättre att vänta tills det kommer något som känns bra. Nu är andreas nere och köper godis i receptionen. Gott gott. Sen ska vi sova! Är helt slut.


Långa dagar och tidiga morgnar kan man sa...

Långa dagar och tidiga morgnar kan man sammanfatta våran vistelse i Stockholm. Men jävligt kul är det! 05.30 är det uppstigning och vissa dagar är vi hemma vid 8 tiden. Jobb jobb jobb. Tur att det är trevliga människor och att vi har varandra:) Har hamnat i en svår situation nu, jag Andreas och Mira. Vi kan få en lägenhet i Kungsbacka i första hand om vi vill. Dock ligger den i de området där vi absolut inte vill bo i! kungsbackas värsta område!! Vad fan gör man?! Usch, vad jobbigt detta är..


Dagen har gått bra! Vi åkte till flygplats...

dsc01316 (MMS)

Dagen har gått bra! Vi åkte till flygplatsen vid tolv tiden så vi hade gott om tid på oss. Planet gick 14.30. Satte oss och åt lunch. Sedan fick vi checka in allt vårat bagage, som var en hel del! När vi skulle lyfta gav jag Mira en flaska så att hon inte skulle få ont i öronen. Hon verkade inte alls bry sig om flygningen och somnade efter ett tag. Jag och Andreas ville väcka henne när vi började gå ner och skulle landa men inget funkade! Hon sov som en Stock! Sen vaknade hon när vi gick av planet. Inte fattat något. Haha. Väl framme på flygplatsen träffade vi några människor och jag och Andreas fick en chock, vi kunde knappt hålla oss för skratt. Men kan inte säga varför tyvärr.haha! Nu ligger vi på ett hotell, tar det lugnt och myser med brie smörgås, chips och cola! Fettfettfett. Mirabebis sover så sött:)


Nu går jag och lägger mig! Är så frukt...

Nu går jag och lägger mig! Är så fruktansvärt jävla trött! Efter flytt och städ och packning. Fy fasen vilken helg. Men det är riktigt skönt att slippa den lägenheten! All städning är inte klar dock men det fixar de gulliga här hemma eftersom vi åker till Stockholm imon och får se när vi kommer hem. Är så nervös inför flygningen. Dels är jag lite flygrädd och sedan är jag rädd för att Mira ska få ont i öronen. Får hoppas på det bästa. God natt!


Vad hade DU gjort?!

Jag och Andreas hade en diskussion för någon/några veckor sedan om detta. Och vi kom inte alls överrens om något utan började istället att tjafsa om detta. Och nu tar jag upp det här och undrar vad DU hade gjort!

Du har precis köpt ett par nya skor för tvåtusen kronor. Det är inte ofta du unnar dig ett par skor i den prisklassen. Du tar på dig dina nyköpta skor och beger dig till en butik där de säljer kosmetik. Du står och tittar på nagellacken, eller du behöver inte ens titta på dem utan du är bara nära dem. Och plötsligt så tappar en dam/tant/kärring/man? ett nagellack så det går sönder och dina nya skor blir nerdränkta med nagellack. Det var ju inte alls meningen. Men observera att detta inte går bort.

VAD GÖR DU?


-Går du bara därifrån och tänker, "det var ju inte hennes fel".
-Går du därifrån och tänker "Jävla idiot" och går hem och lipar.
-Skäller du ut damen (eller vad det är) och kräver att hon ska ersätta dina skor.
-Pratar med damen och försöker komma överrens om något, kanske att hon betalar en del av dina nya skor?

Eller vad gör du?!
Självklart var det en olyckshändelse, men du har ju inte gjort ett skit heller!
Taskigt läge.



Jag skulle definitivt pratat med damen som råkade göra detta och försöka få henne att må så dåligt så att hon betalar mig förhoppningsvis hela summan eller en del. Kommer inte att kräva någonting men jag skulle vart skit arg. Det var ju trots allt inte jag som höll i nagellacket.

Andreas däremot, han tyckte att man skulle skita i det och gå hem. Eftersom man inte har lagen på sin sida och man fortfarande kan använda skorna för att de inte har gått sönder. Hmm ja, kanske inte hans högsta prioritet.


Mikaela

Hinner inte med.

Nej. Vi hinner inte med mycket här inte. I måndags skulle vi träffa Tania och Amelia men fick avboka för vi inte hade någon tid. Flyttade fram det till tisdagen men fick avboka då med.
Idag skulle jag träffat Maria och Julia och lunchat med Maria F. Men fick även boka av detta. Mira är ju sjuk nu och behöver vila, och vi behöver få ordning på allt här i lägenheten. Känns som jag inte gjort ett skit.
Dags att börja NU!

Vilken j*vla dag!

Jisses vilken dag det har vart idag! Först så vaknar jag, ringer bostadsförmedlingen, inget har kommit in. Hepp. Ringer sedan till Kungsbacka BVC för att höra med dem hur de tycker när man ska flyga med en förkyld bebis och varför Mira är så hes och äter mindre. Vi fick en tid för läkaren 13:20. Det passade perfekt för syster skulle hämta mig vid 12 och då skulle vi åka in till Kungsbacka med bilen tillsammans. Vi bestämde att vi skulle äta lunch innan läkarbesöket.
Men i alla fall. Vi började åka och bara efter 1-2 minuter i bilen, känner vi hur hela bilen börjar skaka. "KÖR IN HÄR" sade jag till henne. Och vi körde in på en väg där det bara är massa industriområden. Jag tänkte med en gång att det var punktering och givetvis var det de!!! FAN. Jaha, fick ringa pappa och höra hur vi skulle göra. Det låg ett reservdäck och verktyg bak i bilen. Vi tog fram det och tänkte.. hur i helvete ska vi kunna göra detta?!
Vi bestämde oss istället för att vandra för att få tag i någon man som kunde hjälpa oss, det låg ju trots allt massa industrier i området. Vi hittade en gubbe som var skit sur och inte hade tid att hjälpa oss. Sade jag förresten att det var sjukt varmt och vi släpade på massa kassar och en barnvagn?! Och i barnvagnen låg det en hungrig bebis.. Vi fortsatte i alla fall och knackade på hos "Benders". Där på kontoret satt det två unga killar. "Hej hej...hmm ja det är såhär att vi har fått punktering på våran bil och vi kan inte byta däck, det är inte någon av er som kanske kan hjälpa oss?" :)
"Hahahahaha...jo jag kan väl göra ett försök", sade en av killarna.
Han följde med oss bort och började hissa upp bilen. Men när han skulle dra ut pluggarna (heter det va?) så gick det inge bra alls. Aj då... Så han kunde inte hjälpa oss. Men vi var tacksamma ändå..för INGENTING! Haha nej då det var snällt att han försökte.
Mira var så hungrig så vi bestämde oss för att vandra hemåt och låta bilen stå där för att sedan ta bussen in till Kungsbacka. Men klockan hade redan hunnit bli 13:00 och det betyder att jag hade inte en enda chans att ta mig till läkaren i tid. Så jag ringde och fick ändrat tid till 14:20.
När vi då gick förbi Benders igen kommer samma kille som hjälpte oss med däcket ut och en annan, något grövre, man ut. Och de frågar vad vi ska göra och berättade att vi fick ta bussen. Men den andre mannen ville testa att hjälpa oss och den andra killen (den svage) skulle hämta andra verktyg. SNÄLLT! Jag därimot gick hemåt för att mata Mira. Och det tog inte lång stund innan denna mannen klarade av att byta till reservdäcket!! Men när det väl var på så var det knappt någon luft i det, haha. Men syster körde till våran parkering i alla fall och ställde den där och vi tog bussen in till Kungsbacka. Just det hon blev påkörd av en cykel när hon skulle gå in i våran lägenhet, haha. Otursdag.

Vi tog bussen, som blev FÖRSENAD. Det kunde man ju nästan förutspå efter denna dagen! Jag sprang som en idiot upp till sjukhuset, svettet rann och jag kunde knappt andas när jag kom fram till informationen. Givetvis kom jag försent. Men inte så mycket. "Hej.....hhhhh...hhhhh..gud....hh...jag kan inte andas....hhhhhh...". Så lät jag när jag kom in. Och varför inte passa på att gå fel också?! Jo gick till fel avdelning. Men hamnade sedan på rätt och fick träffa läkaren. Mira är förkyld och jätte hes. Usch låter som en helt annan bebis.

Sedan mötte jag upp syster och gick till kungsmässan där jag shoppade som en idiot. Fy fan vad jag brände pengar. Mest på Mira. Hon fick en hel del nya jätte söta kläder!! Kommer lägga upp modellbilder på Mira sen :)
Nu sover skruttan så gott och det ska jag också göra snart! Hem kom vi vid halv åtta!


Bild tagen i sommras på pluttan!

Mikaela


Massage & skrik.

Idag utnyttjade jag min present som jag fick ifrån Andreas, massage och ansiktsbehandling. Så underbart var det! Ryggen känns som ny och huden lika len som Miras rumpa :)
När jag åkte in till kungsbacka vid halv elva tiden skulle Andreas ta hand om Mira. Och det skulle väl inte vara några problem. Jag var lika lugn som våra äckliga bananflugor är just nu (Andreas spreja radar så de badade). Och Andreas skulle även passa på att i lugn och ro börja packa ner massa saker i flyttlådorna. När jag sedan var klar med allt ringde jag Andreas och frågade hur det gick.
"Jag har inte hunnit göra ett skit". Sade Andreas i telefonen. Mira hade vart så ledsen, gallskrek och vägrade äta. Men efter ett tag då hon skrikit sig hes, kissat ner sig och ätit lite blev hon lugnare. Då kom jag hem och tyst som en liten ärta var hon :) ärta?! Jaja. Men nu vet han att det inte är lätt att ta hand om en bebis, sig själv, laga mat och städa på dagarna! Eller hur ANDREAS?! Men tack för min present :)
Min lilla skrutt har blivit väldigt mammig och just nu är hon hes och snorig, stackaren. Usch tycker så synd om henne när man inte kan göra så mycket åt det. Kanske ska prova att ge henne en fishermansfriend?
Efter att jag vart hemma ett tag tog jag och Mira bilen till Falkenberg där vi hämtade upp mamma. Hon opererades idag, allt gick bra! Skönt.

Nu har vi fått ner en del saker, det känns skönt. Men det är mycket kvar.
Och nu fick vi information om att vi måste flyga upp till Stockholm, får se hur det går med lillan.

Och kanske det löser sig med lägenhet trots allt. Berättar mer när det är klart om det nu blir klart.
Nu har jag bakat kladdkaksmuffins. Bra för fettförbränningen har jag hört!





Mikaela







RSS 2.0