FINALEN

Ja, nu har sista avsnittet visats, sista "Sveriges värsta bilförare". Fasen vad tråkigt. Inga mer torsdagskvällar klockan 20.00. Vad ska man nu göra? Nej då, det finns värre saker i livet. Får väl skriva mer på bloggen, lägga upp lite sjuka klipp som ni kan titta på :) Något hittar vi på. Vi kan samlas allihopa på avenyn och dricka te och åka spårvagn?

Nej nu ska vi summera denna finalen.

Första övningen handlade om avsökning.



Gud vad vi skrattade här hemma. Det var ju helt underbart. Andreas lilla dockteater och sparken från mig. Sedan gick väl själva övningen sådär. Andreas verkade ju lite efterbliven. Men man såg inte mycket i de där glasögonstrutarna. En rolig övning, men lite onödig kändes det som. Inte varje dag man har på sig sånna strutar!





Men det var kul att se denna övningen.


Nästa övning var ju en repetition av allt vi har gjort under vår tid i Sveriges värsta. Och det gick ju jätte bra! Eller? Jo jag tyckte det gick bra. Omöjigt att kunna allt felfritt. Men han har ju lärt sig, det märkte man! Och denna gången var vattenstrålarna rätt inriktade, mot ansiktet. Kallt kallt.





Andreas dansmoves var ju helt underbara!!

Sist! En riktig uppkörning. Och samma sak här. Skulle jag bara sitta tyst som en liten hund i baksätet? Jag kände att jag är ju ändå co-driver så jag måste ju göra något.






Min fråga..svaret var Ja.


Min andra fråga..


Mitt vanliga JAG.

Jaa, nu ska jag tala om för er mina vänner... De klippte bort en hel del. Valde att ta med när jag påpekade och klagade istället ;) Men. De värsta var ju att de klippte bort när Andreas KÖRDE på en fotgängare!!! Jaa, det är sant. Eller, körde på och körde på.

Han körde förbi ett övergångställe som var i en uppförsbacke med dålig sikt åt både vänster och höger, det var alltså en korsning. Så när vi stod och väntade på att det skulle bli fritt fram, skulle Andreas möta med gasen och köra iväg. Men han rullade ganska mycket bakåt istället och tittae givetvis inte i backspegeln. Jag hörde ett duns bara. Och en stackars kvinna hade flugit in i bakrutan, haha. Men det var ju inget allvaligt alltså. Hände ingenting. Hon fortsatte gå vidare bara. Men jag blev ju rasande.. Men visst var det tråkigt att de klippte bort det?! Sur jag blir.

STUDION





Men vi blev INTE Sveriges värsta bilförare!! Vi kom fyra! Och van ett splitternytt XBOX KINECT. Och några spel till. Kommer väl komma hem till oss i nästa vecka :)






GRATTIS FIA. Jag visste att du skulle ta hem detta. Sade det till dig redan efter några veckor. Vi satsade till och med pengar på finaldagen, några från teamet och deltagarna på vem som skulle bli värst. Jag var så säker på att det var Fia så självklart satsade vi på henne.






Tack alla söta som följt oss och som skickat mejl, kommenterat och skrattat åt oss under dessa tio veckor! Men fortsätt följ min blogg :) Puss och kram!


Tack för oss!!

Andreas förbereder sig inför finalen ikväll.


Hemma

Jaa vi är redan hemma och har till och med hunnit äta middag. Andreas var snäll och hämtade oss nere i Åsa efter bvc besöket.

Bvc, gick jätte bra. Det var två läkare och en sköterska där. Och de första de sade när jag och Mira kom in i undersökningsrummet och satte oss ner var, "vi måste tacka er för alla skratt och underbar underhållning på torsdagar". Haha, de frågade massor och tyckte att vi var jätte roliga. Kul att höra!

Annars vägde Mira 8090 gram och var 74 cm lång. Fortfarande pytteliten :) Men de tyckte att hon var helt perfekt. Sedan när hon skulle få sina två sprutor i låren klarade jag inte av att hålla henne så den ena läkaren höll henne. Men det gillade Mira inte, hon gallskrek innan de ens hade tagit sprutorna. Så ni kan ju tänka er hur det blev när hon väl fick sprutorna. Herregud vad hon skrek lillan. Hon skrek så högt så det gjorde ont i öronen. Men det gick snart över när jag fick tröstat henne. Hon var duktig :)

Så allt var bara positivt. Skönt att höra.


Här har vi henne just nu faktiskt. Äter majskrok, som vanligt.


Snart ska jag jobba. Eller ja, om drygt en timma. Ska lägga upp ett videoklipp innan jag åker, hur Andreas förbereder sig inför finalen ikväll.

Bila

Nu har både jag och Mira fixat i ordning oss. Ska snart ta oss ner till bussen som tar oss till Åsa bvc. Tråkigt att det regnar bara..

Hoppas inte det regnar i morgon bara, avskyr att åka eller köra bil när det regnar. Kommer ju absolut inte våga åka med Andreas om det regnar. Då blir det jag som kör mest. Tycker det är så himla mysigt att bila upp, sitta och prata om störda saker, sjunga och bara fula sig. Sedan stanna till vid någon snuskig vägkrog och äta fet äcklig mat. Stanna till vid bensinstationer enbart för att köpa choklad och läsk. Ja, det är jätte mysigt. Haha.

Ska ta massa kort och kanske blir något videoinlägg också! Vi får se :)

Miras nya sätt att använda sin gåvagn. Och det var inte jag som satte dit henne.



Får se om jag hinner skriva ett inlägg innan FINALEN ikväll. Om inte hoppas jag att alla tittar och håller alla tummar på att vi inte blir sämst!!

Gomorrron gomorrron

Tjohej.

Sitter och dricker (somvanligt) mitt te. Men har bytt ut min tråkiga ört te nu. haha.
Idag ska min skrutta på ett års kontroll. Mätning, vägning och spruta!! Stackarn. Usch, avskyr när hon får sprutor. Klarar inte av att hålla henne eller se det. Har alltid haft med mig någon som har hållt henne. Men nu är det ingen som kan följa med :( Men vi får se om någon sköterska kan hjälpa till, det är nog inga problem.

Andreas kom hem igår och berättade att han skulle besikta bilen idag och att bilen tydligen läckte diesel. Ett tag trodde vi att det skulle bli körförbud på bilen men lugnade ner oss efter att ha pratat med min pappa. Min pappa kan ju allt. Han är superman. Hade det blivit körförbud hade vi inte kunnat åka upp till Stockholm. Men det blev det inte!! Så det kändes skönt.

Börjar dock få lite oroliga känslor i magen. Innan har det bara vart partyfjärilar i magen. haha. Men idag slog det mig att jag åker ifrån mitt lilla hjärta!! Och får inte se henne förens på söndag, kanske måndag. :( Men jag vet ju om att hon trivs och har det bra hemma hos mormor och morfar, och det är ju huvudsaken.

Sedan ska jag ju jobba ikväll med! 18.30-20.00. Så jag får skynda mig hem till FINALEN! Det missar ni inte va?! :)

Hörs sedan.


blomkålspuré

Hej!

Det blev en tripp ner till Kungsbacka idag. Jag och farmor gick runt och titta lite i butiker, hittade en jätte söt topp! Efter det handlade jag lite mat hem då Christoffer skulle komma hem och äta med oss, sedan skulle han och Andreas sitta och diskutera lite saker.

Jag kom hem till ett bombnedslag så jag började städa i ordning överallt. Helt otroligt vad vi kvinnor kan göra, städa, mata, laga mat, tvätta. Men det blev klart i tid i alla fall. Andreas blev lite sen bara.

Det blev i alla fall fetaost fyllda nötfärsbiffar med blomkålspuré och sallad. Såå gott!! Och nyttigt!

Sedan drog jag ner och tränade lite, missade alla pass en körde eget idag. Känns skönt att ha tränat i alla fall!

Dålig update idag men som sagt har inte gjort så mycket..så det finns inte så mycket att skriva om.

God morgon

Vaknat upp med den värsta träningsvärk jag någonsin haft i hela mitt liv!! Har till och med träningsvärk i halsen?! Helt sjukt. Men det är  bra! Frågan är bara om jag kommer klara av att köra något pass idag? Vi får se..

Jag åt glassen igår!! Det var gott. Det var jag värd.

Idag...som sagt. Får se om jag orkar ta mig ner till kungsmässan på lunch eller om vi stannar hemma. Har inte bestämt mig än.

Finns inte så mycket att skriva om när man bara sitter hemma och tråkar!! Kommer finnas mer att skriva om i helgen. Kommer kanske inte skriva så mycket under helgen, blir nog lite mobilinlägg men efter helgen, när jag är hemma! Min syster kommer hem på måndag också! Mycket att se fram emot.

Nepp, nu ska jag äta lite frukost.



Today

Jag och Mira åkte ner till Kungsmässan vid tio i tio för att köpa lite blommor till Maria. Sedan tog vi pendeln till Lindome och var där vid elva tiden. Mira somnade precis så vi kunde sitta och prata och dricka te i lugn och ro.

Sedan vaknade lillan och det var full fart på henne. Men hon är duktig och lyssnar oftast på vad hon får göra och inte göra.


Mira försöker öppna kökslådorna medan Maria skär upp grönsaker.


Hon tyckte det var jätte kul att leka med "pallen".


Mira fick en present från Maria med! Ser ni giraffen som sticker upp? Haha. Det är Bernard. Sankt Bernard. Jag frågade Mira vad han skulle heta och fick själv ur mig Bernard. Och strax efter säger Maria, Sankt Bernard. Så det blev det! Hon fick även en fin turkos/vit randig body :)


Maaat. Älskar kyckling. Grillad kyckling med sallad och världens godaste nybakade bröd med tomater och oliver i!! Bröd kan jag äta som godis, nybakat alltså.


Maria lär Mira att flåsa som en hund. Mira proppar hela munnen full med smörgåsrån.


Mira tyckte det var kul att byta blöja på badrumsgolvet. Gud. Ser ut som en gammal tant. Klädseln alltså.


Vi åkte hem vid tre tiden för att slippa all rusning som det är vid fyra tiden. Då får man trängas på pendeln. Inte kul med en barnvagn.

 Mira var såhär glad när vi kom hem...



När vi kom hem sov Mira och jag passade på att surfa lite. Ute i havet alltså.

Träningsvärken blir bara värre och värre. Har träningsvärk på ställen jag aldrig haft träningsvärk innan, GRYMT. Blir nog träning i morgon. Sedan skulle jag kanske in till mässan för att luncha med min farmor och farbror. Men jag får se om jag hinner. Måste städa lite här hemma.

Höööörs


Hola

Heeej. Är så jäkla trött. Ska skriva ett inlägg lite senare med lite bilder från idag.


Tip top

Å vad det är skönt med träningsvärk. Kommer bli värre i morgon.
Det är alltid dåligt väder när vi ska träffa Maria. Varför? Ingen aning. Fast jätte dåligt är det ju inte, mulet och blåser. Men vi tar bussen ner till stationen idag. Ska bli mysigt i alla fall.

Åt ingen glass igår kväll! Gud vad duktig jag är. Har aldrig hänt, haha. Det är faktiskt en tip top!!! Då är det ännu svårare att motstå. Hade det vart vanlig vaniljglass är det ju inga konstigheter att kunna motstå. Känner mig riktigt duktig. Men kommer säkert försvinna ikväll..

Hörs sedan.


Maria och Mira i sommras!


Idag

Fasen vad skönt det var att träna! Mycket skönare att köra pass än att köra på egen hand. Var lite nervös i början men det gick ju jätte bra. Trodde att jag skulle dö ett tag under indoor walking bara, men det gjorde jag ju inte! Svettet rann och jag såg ut som en tomat, underbart. Det var länge sedan. Ska försöka boka in pass på onsdag med. I morgon behöver nog kroppen vila lite.

Här är lite bilder från idag.


Strålande solsken på balkongen.


Solar, censurera tuttarna! Mira leker med min grötiga mage. Men nu ska det trimmas!!


Min lunch, underbart!!

Jag gick alltså ner till Kungsbacka och köpte sushi och sedan gick jag hem igen. Det är en liten bit ner så jag har fått massa träning idag, heja mig. Kan jag unna mig en glass då tro? haha. Andreas köpte hem glass igår för jag var sugen på det. Men jag tappade suget sedan på kvällen och ville inte ha glass, väldigt märkligt, väldig olikt mig. Men nu kanske den kan slinka ner. Men det känns ju f-n inte bra att ha varit så duktig hela dagen och nu ligga och smaska i mig en glass.... jaja vi får se..




Träna

Drar och tränar snart. Har bokat ett core pass och ett indoor walking pass. DUKTIGA JAG. Faktiskt första gången jag kör pass. Nervös. Alla kommer titta på mig och skratta. Haha.

Just det jag sade ju att jag inte kunde träna idag, men Andreas är sjuk och har vart hemma hela dagen så nu kan jag träna :D

Hör av mig sedan efter träning och lägger upp lite bilder som jag tagit underdagen. Nakenbilder.

SOOOOOOOL

Precis legat ute och solat!!! Helt sjukt varmt. Vi har en ganska stor balkong och solen ligger på morgon till kväll där. Plus att det är lä så det blir jätte varmt och skönt. Har även lagt ut en stor balkong matta där nu. Fick till och med färg!!

Strax efter gick jag och Mira ner och gungade lite. Och nu. Ja nu funderar jag på att gå ner till "stan" och kika runt lite bara. Så skönt väder, vill ju inte bara vara inne. Tror jag gör det, och sedan köper jag nog med mig sushi hem och äter på balkongen. Yes jag gör det. Nu. NU. Hej då.

Sveriges värsta bilförare

OK. Nu ska jag ta upp lite saker här.

Jag anmälde Andreas till programet för en kul grej. Han är inte duktig på att köra bil, han får inte köra med Mira i bilen och det har alltid vart jag som kört långa sträckor. Andreas var med på att bli anmäld, han visste om det och tyckte att det skulle vart roligt.
Sedan efter första castingen tvekade vi lite, men bestämde oss för att köra på den andra castingen som vi blev skickade till. Och sedan ringde det upp bara två dagar efter och ville ha med oss. Det som var mest spännande var ju att få åka upp till Stockholm, bo på hotell, få gratis mat osv. Jag sparade ju in mamma dagar, så det var ju hur bra som helst för mig! Och Andreas hade inte jobb för tillfället. Allt stämmde.

Att säga att man blir känd efter ett program som Sveriges värsta bilförare är skrattretande. Jag skulle aldrig i mitt liv kalla mig för kändis. Det är bara pinsamt. Och vi var inte med i programet för att synas, inte jag i alla fall. Varför skulle jag vilja visa mig under min fetaste period för hela svenska folket? Men det var en rolig grej och ångrar ingenting.

Vi hittar inte på i bilarna. Allt är sant. Banorna är skit svåra att klara och ibland är det bara tur som avgör. Jag som co-driver har fått stämpeln som bitchen. Och det visste jag från första början. Jag blir skit sur när Andreas kör i 1 km/h. När han kör i diket. När han inte lyssnar. Och det är för att jag är en så mycket bättre bilförare och blir frustrerad över att han inte klarar av det. Men samtidigt är det många banor som jag själv inte hade klarat av!

Andreas har verkligen blivit bättre. Och det är jag glad för. Fortfarande lite tankspridd men ändå mer fokuserad och bättre på att hantera bilen.

Förra avsnittet när vi skulle rädda dessa "gubbar" från trafikolyckan fick jag höra att min kära farmor skämdes över mig för att jag inte gick in till 100 procent. MEN. För det första kunde jag inte ta "olyckan" på allvar. Det var ju inte på riktigt, vi hade kameror i ansiktet. Böjde jag mig framåt skulle jag visa rumpan, för jag var så fet. Men jag gjorde vad jag kunde, och sedan var det självklart lite obehagligt när det började brinna och så. Hade det vart en riktig olycka hoppas jag att ni förstår att man hade sett det på ett helt annat sätt. Självklart hade jag ringt 112, självklart hade jag gjort hjärt och lung räddning. Utan tvekan.

Både jag och Andreas får massa vänförfrågningar på facebook, men tyvärr accepterar jag inte dessa. Jag vill ha vänner som jag känner på facebook. Man kan aldrig lita på någon. Och nu har det vart en del som känner igen en, det är roligt på ett sätt för att folk mest är trevliga men samtidigt är det ju lite pinsamt. Andreas fick till och med skriva en autograf, haha. Samma sak här, det var pinsamt men kul.

Och vissa från programmet verkar ta detta på för lite stort allvar, alltså Sveriges värsta. Enligt mig!! Men jag tycker att det är ganska löjligt att tro att man är någon tv-kändis efter detta. Om jag hade velat bli känd, hade jag inte velat bli känd för detta utan för något jag arbetat mig upp med eller att jag har någon talang.

Tar man sig inte på för lite stort allvar när man har gjort denna bilden och satt den som profilbild på facebook?



Men självklart. Alla får göra som de vill. Säger bara min åsikt. Och det har vart en rolig resa, roligt att titta på och roligt att läsa diskussioner efter.




Fin morgon

God morgon. Strålande sol verkar blåsa lite grann bara. Härligt. Får som sagt se vad vi ska hitta på idag.

I morgon ska vi i alla fall till Lindome och hälsa på världens bästa Maria! Ska bli mysigt. Onsdag är inget planerat, kanske skulle träffa farmor då. Och torsdag ska Mira till bvc, fredag blir det Stockholm!

Åå jag måste ta upp en sak om Sveriges värsta sedan. Gör det i ett annat inlägg lite senare.

Hmm...finns inte så mycket mer att skriva. Bara en vecka kvar till min syster kommer hem från Japan! Längtar. Ytterligare ett skalv har skakat Tokyo idag eller i natt. Usch, varför vill man bo där?! Jag som är livrädd för lite åska. Eller livrädd är jag inte. Lite obehagligt bara.

Nepp, nu ska jag dricka min kopp te.

Godis

Härligt att det är så ljust ute nu på kvällen! Kommer gå så fort till sommaren, underbart. Gud vad godissugen jag är. Helt galet. Andreas skulle ringa sedan när han var på väg hem. Men försöker övertala min hjärna att inte säga åt honom att köpa godis. Vi får se hur det går..

Mira har badat och precis fått välling. Nu ligger hon i sin säng och verkar trött. Men kommer förmodligen inte somna där...och om hon gör det vaknar hon snart och skriker.

Ska titta på "amazing race" nu. Sedan blir det nog "Stockholm-Båstad" eller "pensionärsjävlar". Måste ju titta på pensionärsjävlar idag i och för sig. Några på jobbet är tydligen med :) Kul.


I morgon då? Vad ska man hitta på då? Ingenting planerat faktiskt. Beror på vädret. Får se, får se. Och Andreas har ju teater i morgon med så det blir ingen träning för mig då heller :( Tisdag ska jag träna i alla fall!

Go'kväll.

När jag var liten..

..eldade jag nästan upp min säng.

..gjorde jag inbrott i ett hus.

..kastade jag ut porslin i havet.

..stal jag kläder från en insamling.

..kastade jag ägg på grannens hus varannan dag.

..mimade jag till spice girls i underkläder.


Är det här sant? Ja tänk för att det är det.

Fy vilket hemskt barn jag måste vart. Nej då, jag var jätte snäll när jag var liten.

Sukiyaki

Körde ner Andreas till kungsmässan strax innan 11 då han jobbar idag. Jag och Mira gick runt lite och sedan dök mormor och morfar upp och vi fikade med dem. Sedan åkte vi hem och nu sitter jag här i soffan och Mira ligger och sover.

Och Andreas kommer inte hem förens vid 20 tiden ikväll. Ska på något teater möte. Så det blir bara jag och min lilla Mira. Får se vad vi hittar på.


Här kommer lite bilder från igår, SUKIYAKI!


Mira lekte ute i vardagsrummet.



KÖTT. Skivad diamant entricôt.


Såhär ser det ut. Doppar ner köttet så det kokas i fonden och sedan i ägg och soja.


En hungrig hund..


Mira fick nöja sig med smörgåsrån.


Massa grönsaker åker i också.


Äter ju klart med japansk ris också.


En lycklig hund.


Segt

Eftersom blogg.se är så jävla segt så kunde jag inte ladda upp alla bilder som jag skulle. Gör detta i morgon istället.

Maten var underbart god och nu är vi hemma. Mira är fortfarande vaken! Men helt slut. Hon somnade ju senare än vanligt. Men lite bra är det eftersom vi flyttar tillbaka klockan i natt.

Nu ska vi titta på film här hemma.. I morgon får vi se vad vi hittar på.

God natt.


Mira kramar om sin favorit morfar bakifrån.


Mira och mormor. Matchar varandra.

Åsa asÅ

Är i Åsa nu och skriver ett inlägg från mobilen. Alla datorer är upptagna just nu. Har precis vaknat faktiskt. Var helt slut så jag decka i sängen här. Skönt, känner mig lite slö men utvilad nu. Och barnvakt får man alltid här! Mira kommer ju vara här hela helgen nästa vecka när vi åker till Stockholm. Det blev förresten inga våfflor! Hela familjen gick hem till farmor men så var det tydligen något fel på smeten så allt brände bara fast! Fatta vilken besvikelse. Ni vet när man är sådär sugen på något och så blir det inget..Jaja, fick en bulle i alla fall. Längtar tills vi ska äta mat. Blir Sukiyaki med diamant entricot. Så sjukt gott. Ska visa bilder sedan vad det är för något! Kan man säga, "vi läses sen"?

Våren är här

Att vakna upp av att solen lyser upp hela sovrummet är UNDERBART. Då är det helt plötsligt inte jobbigt att vakna. Det ser inte ut som det blåser ute heller.

Andreas jobbar i kungsmässan idag så jag och Mira ska nog följa med mormor och morfar in till Göteborg. Blir nog inte så länge, men skönt att komma ut lite. Sedan åker vi ner till Åsa och ska grädda våfflor. Mmm.

Vi tittade på "Hämnden" igår. En bra och sevärd film, men hade nog lite för höga förväntningar. Dessutom började den på samma sätt som "Beyond borders", och det är en utav mina favorit filmer. Hur bra som helst.

Vill köpa ett par skor och ett par solglasögon idag!!! Men det har jag ju inte råd med. Inte när jag fick 2000 denna månaden och har utgifter på 5000, haha. Nä faktiskt 6000 denna månaden.

Å vad jag älskar att se nya programledare. Nu är det en ny väder gubbe, eller vad heter det, meteorolog. En ung kille med glasögon. Han är så himla nervös! Åå vad jag njuter nu. Nu säger han lite fel också. Underbart. Gud vad elak jag är. Jag vet ju själv hur det är..


Ninni och Mira för ett bra tag sedan. Mina gofisar.

Kvällsinlägg

Vart helt jäkla slut förut. Somnade vid ett med Mira och vaknade av att Andreas klampade in med massa matkassar. Trodde att det var mitt i natten när jag vakna och det första jag skrek var "Andreas kan du ta Mira". Jag var helt slut. Klockan var 15 när han kom hem. Och jag som skulle gått på zumban :( Ja, jag skulle faktiskt! Hade inte bokat men hade bestämt mig för det.

Tog ett bad istället och fick i mig lite mat, som ni såg på det förra inlägget. Nu har vi precis kommit hem från en promenad. Vi var nere på coop och köpte lite godis, haha. Men jag var faktiskt inte sugen på något så det blev bara en liten choklad bit.

Vi ska nog ta och titta på film ikväll. Hämnden. Är så fest sugen!! Men det får vänta tills nästa vecka!

Dricker påskmust nu.


Min gofeta hund som bor i Åsa. Åå vill bara squeeza henne!


Gott

Det här är så gott så jag dör!!

Tråk

Har så fruktansvärt tråkigt idag. Ont i huvudet och vet inte riktigt vad jag ska göra. Orkar inte ta mig ut heller. Måste få i mig mat. Men väntar till Andreas kommer hem, han skulle handla på vägen. Blir veggo mat idag, mmm.

Lite fula bilder efter programet igår.






Mira med sina hörselskydd som hon fick från Budda!

Våffeldagen

Vilket tråkigt inlägg det blev om sulkyn. Ett helt inlägg om en barnvagn.
Är lite sur nu. Min "lön" denna månaden bestod av 2000 kr. Yeees. Räcker ju till hyra och allting. NOT. Det har blivit något fel hos försäkringskassan. Ska lösa det sedan. Det ordnar sig säkert.

Det är ju våffeldagen idag! Jag har inget våffeljärn. Men det är väl bara bra. Blir väl träning och nyttig mat idag. Bättre att byta ut fettisdagen och våffeldagen till nyttiga dagar. Och resten av dagarna kan vara fettisdagar, eller hur?  Blir ju jätte bra det.

Ska visa lite bilder ifrån förra veckan när Caroline var här.


Busar


Miras söta jeans klänning hon fick från Caroline och Jesse. Hon vill inte vara med på kort nu bara.


"Imse vimse spindel.." Vi körde någon rapp med den låten också, Mira dansa som bara den. Men efter ett tag blev det för mycket för henne tror jag. Vi levde oss in lite för mycket. Mira såg tillslut bara skräckslagen ut stackarn.


Ett härligt bad efter allt bus.

Sulkyn

God morgon. Mira vaknade runt halv 7 idag, men jag vägrade gå upp. Hon fick sitta och leka lite medan jag låg vidare och snooza lite.

Igår gick första jobb dagen på gymet jätte bra! Det var ju inte så jätte mycket att göra, stod mest och pratade med tjejen som visade mig runt. Hur trevlig som helst. Hon ville få med mig på Zumban idag. Men jag är lite tveksam. Faan, har ju bara kört lite hemma. Ska jag stå där bland alla andra som redan kan koreografin?! Fy... Men någon gång måste man testa, så jag tror faktiskt att jag går dit idag och testar :) Kommer säkert gå helt åt h-lvete.

Just det, har pratat om sulkyn som jag beställde. Ska visa den nu. Andreas satte en maxgräns på 500 kr. Efter att jag tittat runt på begagnade och nya kunde jag konstatera att 500 kr var helt uteslutet. Min pappa har vart väldigt på hugget och har sprungit mellan barnvagnsbutiker. Och han hittade en sulky för 800 kr. Men jag tyckte ändå att vi skulle vänta och titta lite mer. Så vi tittade lite på nätet, jag och pappa. Vi hittade en vagn till bra pris, men den fanns bara i blått. Inte för att det gör så mycket men det var lite tråkigt tyckte jag.. Den kostade nog också 800 kr.  Men så såg jag! Jag blev kär med en gång. Men den var ju ALLDELES för dyr. Och då menar jag det fyrdubbla. Så det var ju bara att glömma.

MEN. Jag hittade ett ställe där de hade kampanj pris på denna. Och tyckte att det var bra pris för den ändå. Så jag klickade hem den :D Kommer i nästa vecka. Det var ju ganska mycket över budget, men ett bra pris för en bra vagn! Och den är lätt och smidig. Är ju perfekt att ha när man reser, och vi flänger ju runt en del så det blir perfekt. Att man kan vara så glad över en vagn... herregud.

Den beigea blir det!




SVB avsnitt 9

Ja näst sista avsnittet var detta. Bara ETT kvar. Tråkigt. Men vi ska försöka sammanfatta detta nu.

Första övningen handlade om "döda vinkeln". Den som Andreas ALDRIG tittar i annars. Enligt mig. Han tittar i den alldeles för lite i alla fall. Även när han går.



När jag var liten... Jaaaa nu är ni nyfikna på vad det var som hände när jag var liten. Men helt seriöst så har jag ingen aning! Jag minns inte alls vad vi pratade om. Men vi satt ju och gjorde "hästbett" på låren, det var därför vi satt och skrattade innan vi körde. Men jag blir så irriterad att jag inte minns. Men kommer säkert att komma på det senare. Då ska jag berätta :D

Men banan gick ju inte alls bra. Helt åt helvete. Och det var inget påhitt!! Inget som vi gjort har vart påhitt!! Jag minns denna banan så väl, allt gick bara så fort och Andreas hjärna hängde helt enkelt inte med. Det är svårare än vad man tror!


Andra övningen var olycksplatsen.

När vi kom fram till olycksplatsen var det verkligen läskigt på riktigt! Och när Andreas sade att jag skulle ringa 112 tyckte jag att det skulle värka så jädra löjligt att låtsas prata i telefon, haha så jag sade att jag inte hade någon telefon. Det var ju inte på riktigt. Hade det vart det hade jag ju självklart ringt!


Nä det är jag verkligen inte..



Sedan kände jag, detta framgick inte, att Andreas ville leka hjälte och göra allt själv. Men jag ville också prova att hjälpa en människa, därav vårat lilla tjafs mitt i allt. Jag är inte bra på hjärt och lung räddning så då var det bättre att Andreas gjorde det och jag försökte dra ut den andra gubben. 

Men jag tyckte ändå att det gick helt okej. Eller? Jag gjorde mitt bästa i alla fall! :)


Sist och minst var ju Andreas när Budda körde sitt race i porschen. HERREGUD. Andreas Barås. Vad var det där?! Fast jag minns ju i och för sig när vi var på Liseberg för något år sedan och han åkte någon läskig attraktion själv och jag stod och tittade på, då hörde man bara Andreas skrika där uppe. Som en tjej. 





Blev lite avis på att jag inte fick åka!! Vi co-drivers är inte värda något! Vi fick aldrig testa banorna :(
Och Andreas mådde helt ärligt illa hela kvällen sedan. Han var helt vit i ansiktet. Haha.

Och jaa.. kära vänner. Nu är det ju avslöjat att vi är med hela säsongen. Alla avsnitt. Men blir vi sämst? Det återstår att se.




Sista avsnittet och finalen kommer bli riktigt kul. Det blir en sammanfattnings bana av hela programet, tunnelseende och en riktig UPPKÖRNING i STOCKHOLM CITY. Det måste ni bara se kan jag lova..!!


jobba

Ska snart iväg och jobba på gymet för första gången! Ska bli kul. Det blev ju inget förra veckan eftersom de var sjuka.
Så nu är jag lite sportigt klädd och ska stå och boka in och prata med hurtiga kvinnor! Får skynda mig hem till Sveriges värsta sedan. Hade helt glömt av det idag. Veckorna går så fort.

Hörs sen

Fashion show; Mira

Härlig dag idag. Strålande sol och blå himmel. Men man ser att det blåser en del. Är så glad!! Har precis beställt en vagn, en sulky som ska med på resan. Blev inte riktigt som vi hade tänkt oss från början men det blev mycket bättre :D Ska visa sedan!

Nu tänkte jag faktiskt visa en liten fashion show. Lilla Mira som står modell för allt nytt hon fått de senaste två dagarna. Hon är inte jätte lätt att fotografera men det funkar:)

Tänk er pulserande musik, en vit lång catwalk, människor som sitter helspända.......

Först ut har vi den thailändska byxdressen! 

Mmm, bra pose där. Snyggt med alla leksaker i bakgrunden också. En tia!

Sen kör vi vidare med den thailändska strandklänningen.


Oj oj oj. Vilken gudinna! Och så kör hon på den kungliga posen, vinken! Eller är det en heil!??! Nej nej nej. Icke.
Men gud vad stor hon ser ut, haha. Blir en tia här med!

Suddig bild på badbyxorna.

Här har vi en bild på badbyxorna, lite stora är dem men de blir perfekta till Kreta i maj månad.

Baddräkt


Ojojoj. Också lite halvbra bilder här. Och baddräkten är lite stor den med.

"Den lilla svarta".

Den är även den för stor, men blir perfekt till våren/sommaren. Vilken pingla!!

Heldräkten.



Även denna för stor, men så himla söt!


Baksidan.

Sist men absolut inte minst.
 Ryggsäcken och foppatofflorna!



Hur sött är inte det här?! Herregud. Jag dör. Mira är redo att fara iväg till värmen.
Också får ni se hur fint vi har det under bordet när Mira härjar på morgnarna. Eller är det jag som härjar? Ja jag tycker att det är ganska kul att riva ner tidningar och muggar.

Jag visste att Lundmyr kläderna skulle vara för stora, beställde 12-16 månader. Men min lill skrutt har just nu kläder för 6-9 månader. Lill skit!! :)

Nu ska vi ut och gunga i det fina vädret.


Sött sött sött

Just nu sover alla utan jag. Hallå!! Klockan är kvart i nio. Andreas brukar inte sova såhär tidigt. Gillar inte att vara uppe själv, det är ju skit tråkigt. Måste gå in och väcka honom... Nej då. Han får sova. Och Mira med. Vet ni vad jag gör då? Jag bakar!! Mmmm. Och jag får allt för mig själv nu när de sover! Jag gör faktiskt Macarons. Har alltid velat prova detta och så såg jag att de hade fått in dem på Stenberg. Men de kostade 14 kr för en, och en är lika liten som en femkrona och 64 spänn för 4-5 stycken eller något sånt. Helt sjukt. Bättre att göra själv då. Lite trixigt att göra bara. Men vi ska se sen när de är klara :)

Här får ni se vad min skrutta fick från mig idag :)


Nu har hon också "den lilla svarta" i garderoben!


Mys overall med krage!


Världens sötaste baddräkt. Höll på att smälta när jag testade den på henne.


Var självklart tvungen att köpa dessa små badbyxor också. Detta är baksidan.

Tror att vi får ta en liten catwalk fotoshow i morgon. Ni måste se Mira med alla söta saker som hon fått. De som hon fick från tanten Jenni igår. Hade inte tid med det idag då vi har vart borta hela dagen.

Vi gick ner och lunchade med Andreas och hans arbetskamrater tidigare idag. Efter det gick jag och Mira till kungsmässan och hälsade på på jobbet, som vanligt :) Och sedan vandrade vi runt hela kungsmässan. Hitta ingenting. Det var väl bra.

Nu har jag precis tagit ut mina macaroner, så de ska svalna. Sedan ska en chokladsmörkräm smetas på och ett lock sätt på. Locket och bottnarna är ju en maräng smet med mald mandel och florsocker i. Och sedan krämen mellan, mmmmmmmmm. Fan vad fet jag ska bli! Härligt! Beach 2011 here I come!

Frillesås Frillesås Frillesås..

Precis hemkommen från Åsa. Åkte ner dit för att hämta mitt paket i Frillesås. Fick ångest när jag var inne på coop i Frillesås. Fick panik. Blev så jävla arg. Samtidigt var det lite mysigt. haha. Men vi trivdes aldrig så bra i Frillesås, det var så hastigt allting. Helt plötsligt fick vi flytta in i min farmors lägenhet, men alla hennes saker. Var lite jobbigt att inte ha sina egna saker och inte kunna möblera om som man ville. Alltid vara extra försiktig med allt osv. Sedan ligger Frillesås så långt ifrån allt. Tog 40 minuter in till Kungsbacka med buss.

Men på något sätt var det också mysigt. De sena sommarkvälls promenaderna som vi gjorde. Och att vi bodde där under hela graviditeten och när Mira kom. Så det väcker positiva minnen med. Men tillbaka till coop. Jag kan bli så irriterad när man står i en kö, en lång kö. Jag hade EN barnmatsburk som jag skulle köpa. Sedan öppnar de en annan kassa och jag är nummer två i kön, alltså är det JAG som ska gå till den andra kassan, eftersom jag är på tur! Och tanten framför mig har en miljon varor. Men då säger kassörskan att tanten bakom mig ska komma och betala sina varor. Och jag kan bli så jävla arg på sånt.
Men det kan vara för att jag själv jobbar i butik, och tänker mycket på det. Brukar alltid säga att personen som står tvåa i andra kön ska komma först om jag öppnar en ny kassa. Så där sjönk Frillesås för mig ännu en gång.

Jag är så trött så jag tror jag dör. På riktigt. Måste ta en dusch. Sedan ska jag lägga upp lite bilder på alla söta saker som jag fick hem idag :)


Onsdag

Heeej. Vaknade när Andreas gick upp eftersom han drog av hela handtaget till sovrumsdörren när han skulle stänga den. Men jag tvingade kvar Mira i sängen till sju. Fast vi sov inte.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Alltid kul att gå ner på stan och titta i butiker men då gör jag bara av med pengar som jag inte har just nu. Men något får vi hitta på. Måste ju hämta mitt paket nere i Frillesås idag i alla fall!

Är uttråkad och vill ha kul. Var länge sedan någon kom hem och fikade med mig nu!! Komsi komsi gott folk. Men vi är ju fortfarande lite förkylda och alla andra verkar också vara sjuka.

Tog en perfekt bild på Mira i vagnen igår. Lite suddig blev den dock..


Sötnöt!

Skrotbilsrallyt

Här är lite bilder från skrotbilsrallyt!


Vi väntade ute i skogen på en veranda, innan vi fick gå till banan. Värmde oss i våran eld!


Inuti bilarna, fina va?




Klockren bild på Fia :)


Andreas. Ser mer ut som Roy eller Roger.


Gänget!!


Sötaste "tanten" Jenni

Tanten Jenni ringde mig förut när jag stod och lagade mat. Blev så glad när hon ringde! Var så länge sedan vi träffades. Jenni är alltså en god vän till mig :)
Men hon sade att hon var utanför lägenheten och skulle lämna lite saker till Mira som hon köpt i Thailand när hon var där!! Så himla snällt!!! Och jag tror jag dog lite när jag såg vilka söta saker hon köpt!!
Tusen tusen tack tanten Jenni. Jag och Mira ska hitta något till Jenni när vi åker till Kreta :)

TITTA HÄR!


En jätte liten söt ryggsäck. Provade den på Mira förut och det var så himla sött! Den ska med till Kreta :D


Haha! Små foppatofflor!! Även de ska med till kreta :) Storek 21 är det på dem och Mira har typ 18, men hon växer :)


Klänning!


Byxdress!

Så söta saker!!! Skulle hämta ut ett paket förut, Miras kläder från lundmyr och lite andra saker. Men när jag åker ner till macken märker jag att paketet är skickat till Frillesås!! Bajs också. Ville ju ha det NUUU. Men får ta det i morgon :)

Ska ta ett kort på Mira i morgon med hennes lilla ryggsäck, foppatofflor och byxdressen eller klänningen :) Nu sover hon.


Städ och svb

Tvättar i lägenheten och i tvättstugan. Diskar. Dammsuger och vädrar. Ut med soffan, mattan och hela lägenheten. Är inte klar på långa vägar men det kommer väl :) Mira kröp runt överallt så jag ringde mamma och frågade om hon ville hämta henne och det ville hon mer än gärna! Så nu är jag ensam hemma :D Skönt nu när man städar.

Men jag åker ner och hämtar min lilla skrutta sedan. Hon får det mycket roligare nere i Åsa med mormor, morfar och Ninni nu än vad hon får här hemma när jag bara städar.

Snart är SVB slut..det känns tråkigt faktiskt. Vad ska man då göra på torsdagskvällar?? Haha. Har vart så roligt att spela in och man har träffat underbara människor. Skulle jag ställa upp i något mer program? Näää tror inte det. Räcker med detta. :) Eller...det beror i och för sig på. Inget mer i denna stilen i alla fall :)

Ska ladda upp lite "backstage" bilder från inspelningen sedan. Nu verkar det inte funka..

Panik

Jisses. Vaknade vid 7 tiden och gick upp. Sedan skulle jag lägga Mira som jag alltid gör på förmiddagen vid 9 tiden. Men idag bestämde jag mig för att lägga mig brevid henne. Och vi vaknade nu!! Herregud. Får nästan panik. Avskyr att sova bort dagar, men det var ganska skönt. Trodde först att klockan var 13 men det var den ju inte.

Nu är det lunch som står på schemat i alla fall. Efter det ska vi nog ge oss ut i det fina vädret. Är ju så himla varmt!! Om man jämför med hur det vart alltså.

Var inne och tittade på skatteverket med min e-legitimation om jag skulle betala eller få tillbaka på skatten och jag får tillbaka!! Mer än jag väntat också. Då blev jag glad. Men jag drar alltid av exra skatt varje månad, nu har jag dragit 300 varje månad. För två år sedan åkte jag på och fick betala 5000 för att det vart något som jag inte lagt märke till, och det vill jag inte vara med om, så jag är alltid på den säkra sidan. Även när jag arbetar drar jag av extra skatt, tror jag drog av 500 extra i månaden sist!

Nepp nu ska vi äta. Hörs sen.

Längtar till sommaren!!

Glass

Andreas köpte hem glass till mig efter han vart på teatern. Så Fet är jag. Men det är gott med fett! Och nu tittar jag på "en unge i minuten" igen. Helt underbart program. Mira ligger bredvid mig och sover så gott. Skriver från mobilen nu så det blir bara en stor klump av alltihop. Nu ska jag titta vidare och pussa en extra gång på världens sötaste ettåring.

Min syster i Japan

Tänkte uppdatera er lite om kampen för att få hem min syster som befinner sig i Japan. Ja ni som hängt med vet vad jag gjort och sådär. Men det blev aldrig någon artikel, eftersom Reinfeldt gick ut och sade att de skulle evakuera svenskar från Japan.
Men en liten artikel om priserna blev det i alla fall:

Haha de har skrivit fel!

"På plats i Osaka finns svenska Mikaela Karlsson som försöker ta sig hem. Flygbolaget KLM vägrar lösa in hennes returbiljett och det enda de säger sig kunna erbjuda är en biljett för 68 000 kronor."

http://www.e24.se/pengar24/din-ekonomi/dyrt-for-strandsatta-svenskar_2686253.e24

Men läget nu verkar vara ganska lugnt i Japan, så vi avvaktar lite. Min syster vill nog vara kvar nu och arbeta tills hon kommer hem den 4 april. Får bara hoppas att läget är stabilt under tiden. Även efter såklart! Men hon måste frakta hem sina saker och bara det kostar 6000 kr. Billigt billigt.

Nu är det klart att vi åker upp till Stockholm om två veckor! Ska bli så jäkla kul!

Dagis och avundsjuka

Har jag förresten sagt att Mira fått dagisplats på dagiset vi sökte in på? Är så glad för det. Vi var ju där på öppet hus förra måndagen och det kändes så bra! Lärarna, läget ja allt! Och de har mycket musik och dans på det dagiset. Så Mira börjar den 15:e augusti på smågrodorna :) Och jag börjar nog jobba den 1 augusti. Tar ledigt en vecka när hon ska skolas in. Men vi ska se om Andreas kan ta lite pappaledigt. Härligt. Känns som det mesta bara går framåt nu.

Har märkt att folk är avundsjuka för att vi är med i programmet "Sveriges värsta bilförare". HUR FAN KAN MAN VARA AVUNDSJUK FÖR DET?!?!?! Det är ju skit löjligt. Det är skillnad att vara med i ett program som handlar om allmänbildning eller någon talang. Men hallå, Sveriges värsta bilförare! Det är ett underhållningsprogram till hundra procent. Folk skrattar och hatar oss. Alltså det är ju ingen lottovinst precis. Fattar inte.
Jag tycker själv att det är pinsamt men roligt att vi är med. Det är alltid kul att titta på. Men skärp ER. Och detta är folk i våran närvaro! Ännu mer pinsamt. För dem.


Måndag morgon

Ingen snö ute, inte en enda fläck faktiskt. Men idag är det molnigt, ska vara plus ute i alla fall. Förkylningen börjar bli bättre. Skönt.

Känns lite tråkigt idag faktiskt. Efter en mysig helg så är man tillbaka på hemmaplan och gör ingenting. Jag vill alltid hitta på något, ha kul, leva, må bra :) Men det är mycket att se fram emot nu.
Vi åker nog upp till Stockholm om två veckor :) Sedan åker vi kanske upp till Uppsala/Stockholm under valborg och sedan i mitten på maj åker vi ju till KRETA.

F-n vad jag längtar. Ska bli så skönt att få komma bort.

Fick för mig att det spökade i lägenheten som vi bodde i nu i helgen. Varför vet jag inte. Men jag vågade verkligen inte gå utanför sovrummet utan att Andreas gick först. Löjligt. Men min hjärna håller på och skrämma mig hela tiden.

Skrämmde Andreas här om dagen så jag blev rädd själv. Han satt inne vid sin dator (ja i min garderob), med öppen dörr och släckt. Det är ju precis vid sovrummet, så han ser mig när jag ligger i sängen och tittar på tv på kvällarna om han har öppen dörr. Och jag som har så mörkt hår och (börjat få lite långt i alla fall), vände fram håret framför ansiktet och kröp ner från sängen som en stel äcklig skräckfilmsjapan. Andreas vände sig om och fick syn på mig. PANIKEN I HANS ÖGON. Haha. Man såg hur rädd han blev, hur stel han blev. Men kom på ganska fort att det var jag. Men när jag stod i den här märkliga ställningen blev jag livrädd själv. Tyckte att det var så äckligt och började tänka hur fan det såg ut. Usch. Det är så vi håller på på kvällarna.

Vi är ganska barnsliga ibland. Men det är kul. Vi är märkliga vi.



Helgen i Glada Hudik

Nu har jag laddat upp lite bilder som jag tagit under helgen. Är så kass på att ta bilder. Tycker det är så jädra tråkigt!

Men men, lite får ni i alla fall :)


På tåget till Stockholm från Göteborg.

När vi kom fram till Stockholm hade vi 40 minuter på oss att byta tåg. Så vi passade på att gå på toa och strosa runt lite på centralstationen. Andreas visste ju vart spåret där tåget skulle gå ifrån låg så det var ingen brådska.. nej inte alls. Det var ju helt fel spår och plötsligt hade vi bara 6 minuter på oss att springa ner och sedan ta oss upp, med all packning och barnvagn. Jag hade för mig att tåget gick från 12B så vi sprang till 12b. Men inte. Det var visst 18. Men vi hann med i sista sekund! Haha. Så typiskt oss.

När vi kom fram till Hudik snöade det som bara den..

Här är lägenheten som vi hyrde:


Sovrummet som skulle bestått utav en dubbelsäng och inte någon babysäng. Men istället vart det två våningssängar och en babysäng. Hade ju bara tagit med oss ett dubbellakan och andra sängkläder såklart. Men jag tog dubbellakanet till min säng, på höger sida, eftersom Mira sover brevid mig.


Toaletten..


Köket.

Och vi hade ingen tv, radio eller dator. Vi var alltid hemma innan 18 tiden. Till en början var jag väldigt skeptisk till lägenheten då jag förväntat mig något "tip top" som Andreas sagt att det skulle vara. Men! Vi hade jätte mysigt. Det kändes som en liten skidstuga och vi låg och pratade i sängarna på kvällarna och hade bara mysigt! Jag är glad att jag har fått lite annan syn på boende, för mig har det ALLTID varit minst fyra stjärnor. Jag vet låter skit löjligt. Men jag får panik. Men nu hade jag lätt kunnat tänka mig att bo på något vandrarhem någonstans. Om jag har toa på rummet då förstås!

En kommentar igår kväll när jag och Andreas övade stryptag (låter sjukare än vad det var):

Andreas: Nej just det, du har ju inget Adamsäpple
Jag: Nej det är klart jag inte har, jag är allergisk mot äpplen.

Sedan brast jag i tårar, förmodligen för att jag var så trött. Eller för att jag är från Göteborg.


Vi var hemma hos Johan första dagen, alltså fredags. Träffade söta Isac och fina Mira. Alltså inte min Mira, utan en annan Mira, Isacs mamma  :) Och Mira fick en födelsedagspresent, så sött. Hellokitty kläder och solglasögon.


Fick inga bra bilder :(


Johan spelar guitarr hero.


Mira somnade gott på vägen hem.


Köpte pizza och kebab som ni vet :)

Vi kom fram till Hudiksvall vid ett tiden. Blev hämtade av Andreas pappa, Miras farfar, första gången de träffades!! Sedan besökte vi Miras gammelfarmor också första gången de träffades och första gången jag träffade henne. Kul! Sedan fick vi nyckeln till lägenheten. En helt ok lägenhet. Var dock ingen dubbelsäng som vi frågat efter, utan våningssängar! Men det får gå bra ändå. Men har ingen tv. Har köpt lite tidningar. Nu äter vi mat, som ni ser. Den största kebaben i bröd jag sett i mitt liv!! Andreas åt pizza. Vi har vart en sväng hem till Johan, Samira och lilla Isac! Fikade och spelade guitar hero. Trevligt! I morgon är det dop och jag har åkt på en rejäl förkylning. Men har tryckt i mig lite ipren nu så. Ska lägga oss och Mysa i den fina sängen nu. Ska ta kort!
Måste visa denna igen. Helt sjukt god och stor.

Lördag. Dopdax.

Fint väder, vaknade till detta.





uddig bild på Mira och hennes två kusiner, Liam och Isak. Det var Isak som döpdes.




Mira fick en present :) Hon älskar ju böcker, perfekt!


Mira hade kul vid bordet :)


Mira och gammel farfar Jerker.

Sedan tog jag inte så mycket mer bilder. Vi fikade efter dopet med släkten. Så vi kunde umgås lite mer. Trevligt. Träffas ju inte ofta alls.
Och sedan gick jag och Andreas och åt på China restaurang, Mira med förstås. Efter det vandrade vi hem till våran lägenhet och hade det mysigt!

I morse

Städade lägenheten klockan 07:00


Packat och klart.


Fint väder idag med och här ser ni hur mycket snö det är där uppe!


Mira låg nerbäddad.


Typiskt Hudiksvall. Fint! Jätte mysigt på sommaren.


Centralen i Hudiksvall


Andreas på tåget, HAHA.

Tågresan gick hur bra som helst! Andreas var jätte duktig och sov hela vägen. Haha nej då. Mira var hur duktig som helst. Fast hon sov faktiskt nästan hela vägen båda sträckorna! Helt otroligt, Men hon behövde det. Vi åt böger king på centralstationen i Stockholm. Äckligt. Sedan kom vi till Göteborg precis när vårat tåg till Kungsbacka gick, men vi strosade runt lite i nordstan. Och vi var hemma vid tio i 17. Då satte vi igång och städade och packade upp. Så det känns skönt.

I morgon ska vi bara ta det lugnt jag och Mira. Tvätta lite och gå ut och gå. Mys.

Det har tagit mig en och en halvtimme att fixa med detta inlägg!!!!!!!!! Hatar att lägga upp bilder, tar så lång tid.

Godnatt alla.

HEMMA

Nu är vi hemma igen :) Resan har gått riktigt bra!

Ska lägga upp massa bilder och skriva mer snart. Måste fixa lite här hemma.

Dop och släkt

Idag har vi haft fullt upp. Vaknade vid sju tiden av att Mira ville leka. Och vi gick upp och åt frukost. Vid halv 11 tiden kom Miras farfar och hämtade oss för att köra oss till dopet som började kl 11. Massa gott att äta var det där. Så lunchen bestod av kakor, bullar och tårta. Mira har fått massa presenter här uppe. Först fick hon från sin farfar, pengar och tallriksset. Sedan fick hon från Johan, Mira och Isak, jätte söta hello kitty kläder och solglasögon! :) och från farmor fick hon en docka, Miras första docka! Och sedan fick hon världens bästa bok från Caroline, farbror micke, Isac och Liam. En "pek och känn" bok. Just det hon fick även stickade strumpor,tröjor och pengar från gammel farmor :) har vart en trevlig dag med andra sidan släkten som man nästan aldrig träffar. Var så kul att få träffa alla nu. Nu ska Mira sova och jag hoppas på att china maten vi åt förut lättar på magen. För jag vill äta min jätte kebab som ligger i kylen. Den var så jävla god, den godaste jag ätit. Haha. Men vi får se.. Godnatt. I morgon åker vi hem vid 9 tiden.

Största kebaben

Vi kom fram till Hudiksvall vid ett tiden. Blev hämtade av Andreas pappa, Miras farfar, första gången de träffades!! Sedan besökte vi Miras gammelfarmor också första gången de träffades och första gången jag träffade henne. Kul! Sedan fick vi nyckeln till lägenheten. En helt ok lägenhet. Var dock ingen dubbelsäng som vi frågat efter, utan våningssängar! Men det får gå bra ändå. Men har ingen tv. Har köpt lite tidningar. Nu äter vi mat, som ni ser. Den största kebaben i bröd jag sett i mitt liv!! Andreas åt pizza. Vi har vart en sväng hem till Johan, Samira och lilla Isac! Fikade och spelade guitar hero. Trevligt! I morgon är det dop och jag har åkt på en rejäl förkylning. Men har tryckt i mig lite ipren nu så. Ska lägga oss och Mysa i den fina sängen nu. Ska ta kort!

Stockholm

God morgon, eller god förmiddag. Dagen började 04.45 för min del. Mira låg kvar och sov och jag gick upp för att packa ner det sista och fixa i ordning mig. Tåget gick 06.42 och eftersom det snöat ute var vi tvungna att åka minst en timma innan. Och så blev det ju självklart inte. Fan vad stressad jag var. Trodde vi skulle missa tåget. Men icke när man har en sån räser pappa! Vi åkte 05.55 och var framme 06.22! Gott om tid. Mira lekte lite på tåget till en början och sedan märkte man att hon börja bli trött. Hon blev lite grinig. Men sedan somna hon i min famn efter någon timme och hon ligger fortfarande och sover gott i min famn nu när jag skriver. Är alltså på tåget nu men ska vara framme i stockholm om tio minuter. Skönt att denna tågresan gick bra men en förkyld ettåring. Kommer skriva fler mindre inlägg, blir jobbigt att läsa annars då det inte går att göra styckeindelning.

Allmänt och SVB

Hej!

Precis tittat klart på "Sveriges värsta bilförare". Men jag är, som vanligt, nere i Åsa nu. Eftersom vi åker tidigt till Hudiksvall i morgon så var det lättast att sova över här då vi får skjuts till tåget av min far. Mira ligger och sover med mormor nu men jag ska snart in och hämta henne. Hinner inte skriva ett inlägg om programmet idag. Får se när jag gör detta.

Har även pratat med aftonbladet idag ang min syster. Och han i sin tur hade pratat med Fredrik Reinfeldt! Och Fredrik, som ni kanske har läst, lovar att evakuera alla svenskar ut ur Japan, men frågan är bara när.. Vi får se. Ger mig inte än på ett tag.

Jag kan ju iofs summera och skriva lite snabbt om programmet.

Första övningen som var att köra lastbil gick ju ganska bra. Inga större hinder eller svårigheter. Några tunnor kanske välte. Å de stackars pensionärerna som satt där bak. Tur att det inte blev några benbrott.

Sedan hade vi vägmärken.
Och vad fan var det där i början!? När det ser ut som jag typ onanerar hysteriskt!? Nää fyy. Jag låg på golvet och grät kan jag ju säga, ja alltså skratt-gråt. Det var ju jätte pinsamt men kul. Jag vet inte vad jag gjorde.
Men annars gick ju banan jätte bra! Långsamt som alltid bara. Kunde inte komma med så mycket råd här bara.

Och sist men inte minst, fyllekörning.
Ja, det är ju inte meningen att denna övningen ska gå bra! Det hade ju vart fruktansvärt märkligt. Och jag trodde ju verkligen inte på att man inte kunde gå rakt. Men det såg ni att man verkligen inte kunde. Illa mådde man med. Men det var en bra övning, att man fick testa på det. Och det gick som det gick.

MEN, vem blev bäst?! Jo VI! Äntligen. Har aldrig hänt. Han var så glad över sin radiostyrda bil. Och jag tyckte det var jätte kul så jag körde med den hela natten på hotellrummet, där vi har heltäckningsmatta och jag som fäller hår som en hund..... Ja mitt hår fastnade i bilens däck så den paja. HAHA. Oj.. nä det var inte bra. Vi tog med den till inspelningen och de försökte reparera den, och frågade va fan det var för hår som satt fast där.

Nästa avsnitt, som är det näst sista :( Blir nog ganska roligt :)

Jag kommer inte att ha min dator med mig upp till Hudik eftersom vi inte kommer ha något internet. Men jag bloggar från mobilen. LOVAR.

Ha det gott, sov gott!


Producenten till SVB och Mira :)

SNOR

Har knappt sovit någonting i natt. Mira hjärtat har blivit sjuk!! :( Hon är förkyld. Snorar och har massa slem i halsen. Så hon vaknade nästan varannan timme i natt av ren panik. Stackarn. Nu verkar hon må bra förutom att snoret rinner hela tiden.

Idag har träningsvärken kommit, underbart. Och ikväll ska jag "jobba" för första gången med. Ska bli kul. Lite orolig för Mira bara, med tanke på att hon är extra grinig och mammig nu när hon är sjuk.

Och det är ju SVB idag med. Har nästan glömt av det. Jag slutar ju 20.00 på gymet men får skynda mig hem.

Ringde KLM ännu en gång. Och fortfarande ingen hjälp. Och nu har de även gått ut och avrått alla resor till Japan och sagt att alla borde ta sig hem. Men hur i helvete ska man kunna ta sig hem om de höjer flygbiljetterna till max?! Dax att ta i med hårdhanskarna. MEDIA.

Jag skickade två mejl till air france och klm men de hänvisade bara till kundtjänst på telefon. Trött jag blir!


Misslyckande.

Pratade med min syster i morse och hon vill bara komma hem. Många som flyr från landet nu.
Jag har ringt KLM två gånger, andra gången fick jag ett alternativ, 69000 kr för en flygbiljett. Och då fick hon kasta sin som hon har hem den 4:e april. Helt jävla sinnessjukt. Blir så jävla förbannad.

Hade hon haft avresedatum fyra dagar innan hade det inte vart några problem. Men herregud.

Blir så irriterad att Frankrike, Finland, Thailand och många många fler länder flyger ner massa plan för att hämta hem sina medborgare. Men inte Sverige! Nej nej. Vi väntar på att det händer något riktigt allvarligt. CP SVERIGE. Det har redan hänt tillräckligt på EN vecka, vad fan kan hända på tre veckor då?!

Jag är så arg nu, och längtar tills jag ska ringa dem i morgon.

Idag har i alla fall Caroline vart här en lite sväng. Åt middag och busade med Mira. Lägger upp bilder sedan. Sitter typ på mitt usb minne och orkar inte resa på mig, haha. LAT. Men Mira var på grinhumör idag också. Inte kul. Men det är förmodligen hennes tänder och att hon blivit snorig nu. Hoppas det går över tills på fredag bara. Då åker vi till Hudiksvall.

Ska ta ett bad snart, skööönt. I morgon är det första "jobb" dagen på gymet. Trevligt. Skulle vilja träna med men hinner nog inte det i morgon. Idag ska jag inte träna, kroppen måste återhämta sig.



Mira och moster i sommras.


Otur..

Fan vilken otur. Pratade precis med KLM och bad dem göra allt och undantag om min syster fick boka om sin biljett som är obokningsbar. Men de bokar bara om om man har biljett till den 31:e mars. Och hon har 4:e april! Fan vad arg jag blir. Fanns inget de kunde göra. Men ska ringa igen senare. Han sa även att det kan ändras snart så de som har biljetter i april också får boka om. Men vill att hon ska hem NU. Ännu en jordbävning har inträffat i natt i Japan. När kommer "the big one" som Japan väntat på?! Det är läskigt..

Idag är det strålande solsken igen. Skönt. Caroline ska komma förbi sedan och umgås lite. Alltid trevligt. Gud vad skönt det var att sova i natt. Man känner sig så utvilad efter ett träningspass. Längtar tills jag tränar nästa gång. Vet bara inte när jag kan. Ska ju jobba där på torsdag och sedan vill jag ju skynda mig hem och se på svb :)

Såg att det pluppat ut tre tänder i Miras överkäke. Säger man så? Inte konstigt att hon är grinig lillan.

Ååå i natt drömmde jag att Andreas var otrogen. Det var så jävla hemskt. Jag är skitsur nu. Alltså sur på honom. Haha. Nej men det är sant. Var så ledsen när jag vaknade och var jätte arg på honom. Känslorna är kvar på något sätt. Men han är ju inte hemma så han känner ju inte av att jag är arg. Tur det. Kanske ska ringa och skälla ut honom? Nää. Det är min hjärna som går på overload bara. Men det var riktigt verkligt. Men jag ska inte säga vem han var otrogen med. Ännu värre!

Nu ringde min syster!!

Åsa idag igen

Det blev Åsa idag igen. Svårt att motstå när det är så fint väder. Jag och Mira tog bilen ner och väckte Ninni ur hennes sjönhetsdröm.. eller om det var mardröm! Hon kissade nämligen ner sig när jag kom in för att hon blev så rädd. Hon brukar bli rädd när det kommer folk på "obestämd" tid. Haha. Och JA Ninni är en hund :) En tjock liten jack russel.

Men vi hämtade bara Ninni för sedan vandrade vi hem till farmor på lite fika, hon hade bakat vaniljbullar som var riktigt goda. Det tyckte Mira med. Fick bara smaka små bitar. Är rädd för att hon ska få sockerchock, haha. Efter fikat gick vi hem och jag försökte få Mira att sova men det gick inte så bra. Så vi satte oss ute i glashuset, utsikt mot havet, solen lyste in och bara myste.

Sedan kom mamma hem och vi tog en promenad tillsammans ner till havet och en lekpark där Mira fick gunga och åka rutschkana. Släppte ner henne för rutschkanan så hon fick åka själv. Eller kanske inte. Vem vet. Varför heter det rutschkana?! Varför heter det inte "back kana" eller "stupkana", rutsch?! Vad är det?

Men i alla fall, vi gick sedan hem och åt mat, thaimat. Eftersom min mamma är thai så blir det mycket thaimat. Mira tyckte det var jätte gott med chilli.
Sedan åkte vi hem och nu ligger vi i sängen.

Fast jag har vart riktigt duktig idag, jag har vart och tränat!! Det ni! Första gången på två år! Fy fasen vad skönt det var. Och jag var ensam på gymet också. Men man blir lite rastlös när man springer på springbandet. Det är lite tråkigt... Nyduschad och sådär härligt matt i kroppen nu. Ska titta på desperate housewifes.

Och i morgon ska jag kriga för att få hem min syster. Jag har kontaktat air france och ska i morgon ringa KLM. Hon är ju i Japan och vill hem, och vi vill att hon ska komma hem NU. Man vet inte vad som händer nu, i natt, i morgon... Håll tummarna!




Ute och går.


Mira gungar :)



Gungar med mormor.


Jädrar vad stor hon ser ut! Hon är ju mini min mini. Gungar med mormor.


Haav. Och två små söta svanar där ute. Ser ni den vita pricken?!

Fint väder

Blir så irriterad när man skriver inlägg som sedan raderas. Eller min dator stängde av sig.
Idag är det i alla fall jätte härligt väder ute. Ska vara fint hela veckan. Sol och 7 grader! Sedan åker vi ju upp till Hudiksvall på fredag till söndag och där ska det tydligen vara pissväder. Men vi får se.

Är så orolig för min syster som befinner sig i Japan just nu. Hon har en biljett hem den 4:e april men vill att hon ska komma hem NU! Usch...

Mira sover ju i våran säng nu, har alltid gjort nästan. Men nu går det verkligen inte att få henne att sova i sin säng. Och har hört att man ska låta dem sova hoss oss så de känner sig trygga och säkra. Men i alla fall, hon brukar sova på min sida så jag ligger i mitten. Och natten till måndag vaknade jag upp mitt i natten och märkte att Mira inte låg bredvid mig. Jag satte mig upp och såg att hon rullat över mig och tagit sig ner mellan Andreas ben. Som en liten hund! Lyfte snabbt tillbaka henne. Men gud vad hemskt om Andreas hade vänt på sig eller gjort något med benen när hon låg där. Läskigt. Eller också så kröp hon i sömnen?
Men i natt låg hon på sin plats som vanligt.

Får se vad vi ska hitta på idag, måste ju ut i det fina vädret i alla fall! Kanske en tripp till Åsa? Får se.


platta

Precis hemkommen från komvux. Funderar på att läsa matte c, men är osäker om jag kommer klara det. Behöver repetera B kursen lite snabbt. Så jag måste få tag i en matte b bok, någon?

Annars gick jag och Mira en promenad ner till kungsmässan tidigare idag. Det var så tråkigt att bara sitta hemma så vi bestämde oss för att hitta på något. Vi gick mest runt och tittade i affärer. Hittade inget speciellt. Sedan kom mormor och körde hem oss.
Och vi har även vart på öppethus på dagiset idag. Förhoppningsvis kommer hon in där men det var redan ganska många barn så vi får se... Ska ringa dem i morgon. Jätte mysigt och fint dagis i alla fall. HOPPPAS!

Höll på att dö av skratt igår när vi var i Åsa. Jag, mamma och Andreas pratade om miras bilbarnstol. Och sedan kom jag och mamma in på barnvagnar istället. Andreas hängde inte riktigt med och trodde att vi fortfarande pratade om bilbarnstol. Såhär gick samtalet:

Jag: "Men isåfall köper vi en sån liten som man kan fälla ner".
Mamma: "Ja, det är en sådan jag har sett i Kungsbacka"-
Andreas: "Men måste man ha en sån då? Jag minns inte att jag hade det när jag var liten, jag hade bara en liten platta typ".
Jag: "En platta? Nej men du menar en sån som man har om man har större barn som kan åka på plattan bakom".
Andreas: "Va? Nej nej, jag hade en platta hela tiden".
Jag började skratta och tänkte, stackars Andreas, fick åka runt på en platta med hjul när han var liten..
Sedan frågade jag honom om han verkligen pratade om barnvagnar och det gjorde han ju inte, han pratade om bilbarnstolar.



Mira har inte märkt att jag kommit hem än :) Ganska skönt, för då kan Andreas ta henne utan problem. Aldrig testat detta innan men det funkar ju! Kanon!

Förlossningsberättelse.

Det var den 7:e mars och jag hade precis slutat jobba! Mira var beräknad till den 31:e Mars så jag hade tre härliga veckor att förbereda allt och bara ta de lugnt hemma. Trodde jag.. Fredagen den 12:e vaknade jag upp klockan 4 på morgonen med lite värkar. Men jag var lite osäker på om det verkligen var värkar. Men de kom och försvann så jag antog att det var det. Jag ville inte väcka Andreas som skulle vakna vid 6 tiden för att åka och jobba med min pappa. Jag var uppe och gick runt, jag var glad och hoppades på att det var värkarna som hade börjat.

När Andreas vaknade berättade jag att jag hade värkar, han blev lite chockad och vi visste inte om det var så bra att han åkte iväg och jobbade, ifall det hände något. Men pappa kom och ringde på hos oss vid 6-7 tiden på morgonen. Och jag sade att jag trodde att mina värkar hade börjat. Men vi bestämde ändå att Andreas skulle åka och jobba. Jag kände att det inte var någon fara och skulle det vara något var han ju bara ett telefonsamtal borta.

Jag var i vecka 37 och ringde till mödravården. De trodde absolut att det var på G. Men när jag sedan ringde förlossningen så sade de att det förmodligen var förvärkar. Det hade inte kommit något slemmpropp eller så.

Jag var hemma och tog det lugnt och mina värkar hade ungefär 10 min mellanrum. Min mamma trodde att jag skulle föda med en gång, hon är rolig hon. Och sedan när Andreas var påväg hem, hade inget ändrats. Det var detsamma. Men det var ingen som trodde att det var igång. Min pappa sade att det var så liten chans att bebisen skulle komma nu, eftersom jag var förstföderska och man brukar gå över. Det hade jag räknat med med. Och min farmor sade att värkar gör mycket ondare. Men jag hade ju ont!! Jag kunde hantera det bra bara.

Men Andreas kom hem och jag gick på toa för att kissa. Till min förvåning ser jag att en del av slemmproppen kommit ut. Jag ropar på Andreas och var ju självklart tvungen att visa, haha. Usch. Han blir glad och försår att det är på G nu! Jag blir lite nervös. Och jag ringer till förlossningen för att kolla läget. Men de tror fortfarande att det är förvärkar. Slemmproppen kan ju gå veckor innan bebisen kommer.

Men jag började känna tätare och värre värkar så vi beslutade oss för att åka in till förlossningen vid tolv tiden på natten. Alltså natten mellan fredag och lördag. Mamma körde oss ner till Varberg. En 20 minuters resa i bil när man har värkar. Inte kul.

Väl framme vid sjukhuset står vi och väntar på hissen som går upp till förlossningen. Precis när jag ska gå in kommer det två ambulansmän springandes med en bår. En gravid kvinna ligger på den och skriker av smärta. En sköterska försöker lugna ner henne. De fick självklart åka upp innan oss. Men hur tror ni att jag kände i den stunden? Jag ville bara gråta, dö, försvinna. Jag var livrädd. Var det så det skulle kännas?

Vi tog oss upp till förlossningen och blev väl bemötta. Det är så himla fint på Vargbergs förlossning så det känns inte som ett sjukhus. Vi fick ett fint rum och det kollade hjärtljuden och värkarna. De gjorde även en undersökning och det visade sig att jag bara var öppen 1 cm. Och då sade hon också att det inte betyder att förlossningen är på väg. Det kan fortfarande vara förvärkar. Jag beslutade mig för att åka hem. Ville verkligen inte vara kvar efter den hemska synen vid hissen.

Hemma började den värsta natten i mitt liv. Jag kunde inte lägga mig ner, då fick jag världens värk, jag var så jävla trött och orkade inte sitta upp hela tiden. Jag var livrädd och grät, spydde och skrek ut hur mycket jag ångrade mig, hur mycket jag inte ville detta. Andreas försökte trösta mig men var trött själv så....ja.. han somnade! Jag gick runt och grät, tog en dusch, badade, försökte sova men det gick inte! Det gjorde så jävla ont! Och jag kunde inte äta något då spydde jag bara upp det. Jag var vaken hela natten. Jag kunde sitta i soffan med en kudde bakom ryggen och andas igenom mina värkar. Men det var inget kul!

Jag ringde till förlossnigen på morgonen och berättade att jag var inne i natt hos dem och att jag haft en hemsk natt utan mat och sömn. De tyckte jag skulle avvakta lite och ringa tillbaka vid ett tiden, om jag inte fått i mig någon mat då skulle jag åka in så jag fick dropp.

Jag fick i mig lite filmjölk senare på eftermiddagen. Värkarna var mer intensiva och kom varje 5 minuter ungefär. När klockan var runt halv 3 fick jag en sån utdragen värk så jag sa "Nää, nu orkar jag inte mer, jag måste ha något nu". Så vi ringde mina föräldrar och vi åkte för andra gången in till förlossningen.

Denna gången blev jag inte lika väl bemött. De tittade på min söta lilla mage och frågade,"men vilken vecka är du i egentligen?". Jag var inte jätte stor så de trodde väl att jag var i 34 eller något. Men när jag sade att jag var i vecka 37 tog de glatt emot mig och jag fick samma rum som innan. De bestämde sig för att jag skulle få sova, eftersom jag inte sovit någonting sedan fredag klockan 4 på morgonen. Jag fick en morfin spruta.
Men inte somna jag för det. Låg bara och andades igenom mina värkar som höll mig vaken. Jag ringde på barnmorskan någon timme efter sprutan.

Och hon blev förvånad när jag inte sovit något. De bestämde sig då för att ge mig ytterligare en morfinspruta och två sömntabletter. Men jag berättade för dem att jag var livrädd över att jag skulle somna och sedan vakna upp och ha skit ont. De hade ju inget bra svar till det. Det var bara viktigt att jag fick sova, sömn kan sätta igång förlossningen också.

Jag somnade! Tror jag sov två timmar. Och sedan hände det som jag var rädd för. Jag vaknade upp och hade ondare än någonsin. Jag tryckte på knappen så barnmorskan skulle komma och hon hjälpte mig att andas igenom de värsta. Andreas låg typ och sov i soffan inne i rummet. Men han vaknade efter att jag ropat på honom.

Klockan var nu 6 på söndag morgonen. Och nu hade jag ont! De bestämde sig för att göra hål på mina hinnor, och jag var så jädra rädd! Trodde det skulle göra jätte ont. Men det gjorde det inte. Var varmt och skönt. Jag fick lustgas som var helt underbar. Var lite orolig i början för att den inte "tog bort smärtan" som jag trodde att den skulle göra. Men sen när man lärde sig hantera den blev det bättre. Men strax efter skrek jag "jag vill ha epiduraaaal". Och de ringde på narkosläkaren.

De lade mig på sidan och började tvätta mig på ryggen. Jag är livrädd för sprutor så jag frågade hela tiden vad de gjorde. Som tur var hade jag min kära lustgas. Minns inte riktigt hur det kändes, inte jätte farligt. Ett litet stick och sedan började mitt högra ben att skaka som bara den. Men det var normalt och ingen fara alls.

Efter edan så lugnade verkarna ner sig, eller det onda i alla fall. Jag fick istället krystvärkar. De flesta beskriver krystvärkar som om att man är jätte bajsenödig. Men så var det inte för mig! Det känndes som jag hade träningsvärk mellan benen. Det drog liksom. Så jag stog och grymtade och lät som en ko under krystvärkarna. De kollade hur öppen jag var vid 11 tiden på söndagen och då var jag öppen hela 8 centimeter! Jag fortsatte bara andas med min lustgas och ta mig igenom mina krystvärkar.

När klockan var tjugo över ett var jag öppen 10 centimeter och jag skulle börja krysta. Det bar två barnmorskor och en sköterska och självklart Andreas bredvid mig. Även här under "utkrystningen" hade jag hört att det kändes som att bajsa typ. Men det gjorde det inte för mig heller. Det gjorde bara jävligt ont. Det spännde som fan och trodde jag skulle explodera där nere. Jag skrek att det gjorde ont! Och tillslut besölt barnmorskan sig för att sätta in två akupunktur nålar vid ljumskarna. Och det var så skönt!! Det gjorde inte ont och det kändes som det blev bedövat.

Helt plötsligt säger barnmorskan "Titta en lock, titta Andreas". Andreas lutar sig framåt och tittar, även fast jag sagt nej till det innan förlossningen. Men jag brydde mig inte i den stunden. Han tyckte att det var häftigt och började ropa "Åå en bebis en bebis". Haha. Han var faktiskt jätte bra stöd under krystningsarbetet. Peppade mig. Barnmorskan sade även till mig att känna där nere för att känna bebisens huvud. Men jag ville bara få ut ungen! Jag tog i allt jag kunde och det gjorde tydligen jätte mycket, även fast det gjorde jätte ont så kämpade jag på. Och när jag minst anade det, kände jag något halt och varmt åka ut, och vips låg hon på mitt bröst.

Så fin, så söt och så liten. Jag var ju helt övertygad om att det var en pojke. Och de höll upp ansiktet framför mig och frågade vad jag trodde att det var. Jag hade ingen aning och vågade inte chansa. Men Andreas skrek, "en liten Mikaela!". En flicka! Helt otorligt. Hela släkten trodde att det var en pojke.

Söndagen den 14:e mars 2010, 13:47, föddes min underbara Mira Belle Sokanja. Solen lyste in genom fönstret, radion var på och allt var bara helt underbart.

Känslan när man kommit till BB med sin bebis är också obeskrivlig. Jag vill bara gråta nu när jag skriver för att man får sånna märkliga känslor i kroppen, man minns och längtar tillbaka. Att man kan älska något så otroligt mycket.


Mira i magen. V17


10 dagar inna hon kom ut. V35


Strax innan jag skulle börja krysta ut henne. De tvingade mig att stå upp.


Mira 5 minuter gammal.


Mira på BB.


Första kvällen hemma i lägenheten vi bodde i då.


Jag och min mini Mira.


Miras födelsedag

Idag fyller Mira ett år! Helt otroligt. Men underbart. Vädret var dock inte detsamma som det var för ett år sedan. Strålande solsken, årets första riktiga vårdag var det då.

Gud vad man saknar den dagen. Det låter jätte märkligt att säga att man saknar förlossningen och allt, men det är en speciell känsla, så häftigt och fantasktiskt.

Tänkte skriva om förlossningen sedan. Ja inte detaljerat, men förlossningsberättelse.

Men nu ska jag busa med min ettåring. Det är hennes dag idag, och min känns det som också :)

Älskar dig mitt hjärta. Grattis på födelsedagen!

ÅSA

Oj vad tiden har sprungit iväg. Andreas har vart helt förstörd på grund utav att hans dator pajat, för typ tredje gången denna veckan. Så vi bestämde oss för att åka ner till Åsa till mamma och pappa, för att pappa brukar fixa datorer.

Men problemet är ju att Andreas bil bara har två sittplatser. Och som tur är så har vi fått låna en bilbarnstol från Heléne och Daniel så Mira satt säkert i alla fall. Sedan sade jag till Andreas att han fick sitta där bak i "skrubben" och jag körde. Han tittade förvånat på mig och sade "Jaha, men ska inte jag få sitta säkert?". Tittade argt tillbaka och svarade med "Men vem tänker du mest på?! Dig själv eller Mira?". Då blev han tyst och satte sig där bak. Fanns ju ingen chans att jag sätter mig där bak..när han kör... Hoppas inte att du läser min blogg nu älskling.
Får väl säga att han faktiskt kör bättre nu!

Innan vi åkte hem till mina föräldrar stannade vi till på gatuköket i Åsa, haha, var tvugna att fetta till oss lite. Som om vi inte har gjort det denna helgen (!!). Men det var gott. Vi åt hemma i Åsa.

Mira  busade med Ninni, mormor och morfar och som vanligt så dissade hon mig fullständigt. Gör alltid det när vi är där. Nu är vi hemma, det tog en jädra tid. Så ikväll blir det till att titta på solsidan och..ja vad brukar komma mer..? Kanske någon film eller något.

I morgon ska vi på öppet hus på dagis med Mira och sen senare på kvällen ska jag ner till komvux för att träffa en lärare och se om jag skulle kunna klara av att läsa matte c.

Fan, skulle tränat idag. Men blev inte så. Får se om jag kanske hinner träna i morgon med. Hoppas.

¨
Min snart fyllda ett åring.


Rubrik

Usch vad det händer mycket skit i världen. Hemskt. Min syster är i Japan just nu också. Inte så kul. Men hon mår bra i alla fall. Hon satt på ett tåg påväg ut till kusten men tåget fick stanna för en tsunamivarning så alla fick gå av. Hoppas bara inte att det händer något mer. Hon åker hem den 4:e april.

Andreas gick upp med Mira i morse så jag kunde sova lite. Men det blev inte mycket sömn. Låg vaken istället. Men det var sönt att ligga i sängen och inte göra något alls.

Det är så tråkigt väder ute, eller grått. Hade det var sol så hade vi nog åkt ner till Åsa och promenerat lite. Men vi får se vad vi ska hitta på idag.

Melodifestivalen igår. Spännade var det! Tyckte att det var många bra låtar med detta året. Men tyckte att Eric Saades låt var helt okej. Mira verkade tycka att Dannys låt var bra, satt i sängen och dansade loss som bara den när den spelades.

Nu ska jag äta frukost. Cupcake? Smörgåstårta? Får se vad det blir... :)

Kalas för Mira

Ja idag hade vi Miras ettårs kalas. Hon fyller ju på måndag.
Dagen började 07:30 då Mira väckte oss för att få sin frukost serverad. Så det var bara att stiga upp, jag hade tusen saker att göra innan gästerna kom.


Lilla prinsessan idag. Pappa som köpt klänningen.


Andreas tog Mira och jag började med att baka ytterligare en tårtbotten. Sedan gjorde jag kanelbullar och mellan jäsningen bakade jag cupcakes. Skulle ha bakat kakor också men hade varken ork eller lust med det. Höll på att börja gråta när jag stod och gjorde cupcakes. Det var när jag skulle spritsa på frostingen på muffinsen, jag ville ha det sådär fint spritsat runt dem med en topp. Jag tyckte att jag var smart när jag fyllde en vanlig plastpåse och lade i en sån där sprits grej i kanten, gjorde ett hål för den förstås. MEN, påsen klarade inte trycket och när jag spritsade hörde jag bara ett pang. Och halva frostingen var ute som en stor fet korv över mina muffins...

Jag stressade som ett djur, hade inte hunnit städa. Men Andreas var igång med dammsugaren. Som tur var. Och jag bestämde mig för att bara kleta på frostingen, och sedan hällde jag på härt strössel. Och det blev helt ok till slut. SEN när jag skulle koka vaniljkräm till tårtan, brände jag skiten och det blev ingen kräm utan sås. Var så ledsen och stressad. Då hade jag kokat en liter vaniljsås... Men gjorde om den och då blev den bättre. Men det räckte bara till en tårta, men jag struntade i att göra en andra tårta. Orkade inte. Men det räckte.

Men mitt i allt ringer Caroline och säger att hon är sjuk. Tror ju såklart inte på henne, haha skoja. Jo det är många som är sjuka nu, var ju flera som inte kunde komma. Tråkigt men är glad att ni som kom, kom. Och att det var ni :)

Tack, Heléne, Daniel, Linus, Pia, Garry, Sonny, mormor, morfar och gammelfarmor för att ni kom! Och tack för alla fina presenter.

Sen var det bara städa och fixa i ordning mig själv. Och som vanligt, hann jag precis i tid :) Varenda gång är det precis på minuten klart. Helt otroligt. Och varje gång jag tar på mig så mycket jobb så tänker jag "ALDRIG MER".

Men här får ni se resultatet av baket:


Italienska smörgåstårtan, den blev riktigt bra! Jätte god. Parmaskinka, basilika, cream cheese, pesto, olivtapenad och massa mer gott.




Kanelbullar och cupcakes. Blev riktigt lyckade! Alla älskade cupcakesen :D


Sedan kom gästerna och Mira gick runt och hälsade på dem.




Mira, Linus, Heléne och Pia.


Mira och morfar


Mörk bild på Mira och mormor.


Paket!



Sedan var det dags för tårta!! Titta vilken fin tårta jag lyckades göra till mitt hjärta.


Massa onyttigt gott.


Mira äter tårta. Tyckte det var gott med några tuggor sedan spotta hon ut det. Måste tänka på figuren.


Sen var det dags att öppna paketen! Fast det var nog jag som tyckte det var roligast..




Linus var där och hjälpte till och spanade in leksakerna.


Sötnosarna har fullt upp.


Jahopp nu var alla paket öppnade..


Sötnosar!

Hon fick jätte söta kläder, ett jätte sött sett med tallrikar, mugg och bestick, en rolig larv som hon går runt och drar runt nu här hemma, tallrik och bestick, presentkort och en pop up leksak, hammarleksak, barnvagnsringar och magnetiska klossar. Hon fick även en hello kitty pipmugg av Nina, hon var här förra söndagen och lämnade den :) Sedan fick hon sina skor, köpte kläder i torsdags och har beställt massa Lundmyr kläder till henne!

Just det glömde säga att hon fick ju en resa för hela familjen från morfar med. Alltså Kreta resan. Morfar är bra han. När hon föddes fick hon en tv.

Fick önskemål om att lägga upp receptet på cupcakesen här på bloggen så här kommer det:

Muffins:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1  nypa salt

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Sätt ugnen på 175 grader och grädda i 10-12 minuter.

60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 msk färskpressad citron, saften
100 100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphiaosten.Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred den på cupcakesen och garnera med strössel.


Kväll

Har hunnit med en del denna kväll. Först satte vi upp en lampa i Miras rum, som var skit svår att få upp, men JAG lyckades tillslut. Sedan hann vi bara städa lite, för Mira var helt galen. Kunde inte ens sätta ner henne en sekund utan att hon gallskrek. Man kan knappt gå in i sovrummet utan att hon skriker. Och det är bara mig hon ska till. Men vi lade henne i vagnen och Andreas fick köra fram och tillbaka tills hon slutade skrika, fick hon syn på mig började hon igen.

Men jag han i alla fall göra smörgåstårtan, så fin! Vet inte hur den smakar bara, haha. Ska ta kort och visa i morgon innan vi dödar den. Och en tårtbotten har jag gjort.
Lagade även middag, men det var tidigare. Och jag hann uträtta mina ärenden i Kungsbacka förut också. Lånade Andreas bil och körde ner. Sedan märkte jag att jag inte hade en enda krona på mig, vilket jag behövde för parkering. Hittade en tjuga i fickan. Så jag gick in i en butik och frågade om jag kunde få växla. Men NEJ. Det fick man inte. Gick till nästa butik, NEJ där med. Helt stört. Jag behövde EN krona. Men det är klart att det blir mer växel för dem. Men den tredje butiken gick det bra för i alla fall. Tur det. Annars hade jag sprängt mig själv.

Mycket att göra i morgon, måste städa städa städa. Och baka baka baka. Phuuu. Får se om jag hinner, men det gör jag. Det vet jag. Hinner alltid. Även om jag vaknar en timme innan alla ska komma. Jag är superwoman.

Godnatt


En gammal bild på mig när jag var GRAVID. Saknar det lite, märkligt nog.

Vädret

Ja tänkte ju gå ut i det fina vädret, men det fina vädret förvandlades till snöstorm. Haha att det kan vända så fort. Underbara Sverige.

Tvättar lite nu, vi har typ slutat att tvätta i tvättstugan, tvättar bara hemma. Mycket skönare.
Väntar nog på att Andreas ska komma hem så jag kan låna bilen ner till Kunsbacka och köpa det sista.

Måste baka massor och laga mat också. Men vad gör man inte för sitt lilla hjärta.

Tänkte bjuda på en italiensk smörgåstårta, med parmaskinka, oliver, pesto och massa mer gott.
Sen blir det små cupcakes, bullar, kakor och tårta. Herregud. ÄT nu ni som kommer. Annars blir jag sur.
Ska ta kort i morgon.


SPÖKAR

Underbart väder här idag. Det behövdes efter två dagar regn och snö. Ska ut och promenera sedan tror jag. Måste i alla fall ta oss ner till Kungsbacka för att köpa det sista inför i morgon.

Alltså det här är sjukt. Jag har ju tidigare kanske nämnt att det spökat lite här i lägenheten. Eller Miras gåstol satte igång mitt i natten och lite sånna saker. I natt fick jag väcka Andreas för att skrivaren satte igång i datarummet. Kunde inte sova och den höll på och sluta, höll på och sluta. Jag vågade inte gå in och kolla så Andreas fick göra det. Men tydligen vart det inget utskrivet, vet inte om vi hade papper i, han drog nog bara ut sladden. Men den var ju inte ens på? Märkligt.

Alltså hur F-N får man en unge till att sluta äta hårstrån?! Det är så äckligt! Men hon älskar det. Så fort hon ser ett hårstrå stoppar hon det i munnen. Usch!

Idag ska det även städas, kul...

Sveriges värsta bilförare avsnitt 7

Tv4 har inte lagt upp avsnittet på play än så det får bli ett bildlöst inlägg, men lägger in bilder i detta inlägget sedan när de lagt upp avsnittet.

Japp. Nu börjar vi med undanmanöver övningen.

Första körningen gick väl hyfsat bra, lite långsamt bara. Men andra.... ja. Vad ska man säga. En barnvagn?! Vi som har en bebis också. Men men, som tur var så var det ju ingen riktig barnvagn och om det är någon morsa som är ute och går med sin bebis mitt på en 70 väg får hon fan skylla sig själv.

Sedan har vi terrängkörningen.
Här blev vi utkörda långt inne i skogen, där vi alla fick dela på en liten, läs LITEN, stuga där vi satt och huttrade. Det regnade och var kallt ute. När det sedan var våran tur skulle våran deltagar ansvarige Sanna köra ut mig och Andreas till banan. Och då körde hon ner i diket. Mmmm. Jag blev såklart, som alltid, livrädd och hoppade ur bilen. Men det gick bra! Var så gojsigt och äckligt på banan.
Men väl inne i bilen, när jag och Andreas tittar på denna märkliga spaken, "high och low", haha. Gud vad vi skrattade. Vi trodde ju verkligen det med. MEN det som de inte tog med var att det var JAG som lade i fyrhjulsdriften. Sådeså!

Sjukt läskig bana, bara gled runt och jag trodde återigen att bilen skulle välta framåt eller bakåt. Hemskt.

Sist men inte minst, felstyrd bil.
Ja en riktig cp bil, som ni hörde mig säga. Med MÖGLIGT bälte! Fy. Utsätta oss för sånna saker, farligt. Och inte nog med att bilen var felstyrd utan den hoppade ju fram också, helt stört. Men det gick ganska bra ju, fast som vanligt. Sakta.

Andreas och Fia. Ja de har någon sorts hatkärlek till varandra. Ringde varandra på nätterna, knackade på på hotelldörren och sprang iväg. Ja.. haha nej men de psykade varandra och retade varandra hela tiden.

Och tyvärr var det vi som blev sämst denna veckan och fick putsa bilarnas instrumentpaneler. Iskallt var det. Så denna veckan åkte vi inte heller hem. Herregud hur länge ska vi vara kvar?! Inte bra det här..

MÅSTE upmärksamma alla människor där ute att JAG är inte till för att vara något stöd eller någon psykolog för Andreas. Jag är den som kan köra bil och ska tipsa och guida honom på bästa sätt, alltså han SKA lyssna på mig! Punkt slut. Jag gör ett strålande jobb.

Nästa avsnitt:

I den första övningen av tre sätts förarna bakom ratten på en lätt lastbil. Sedan provar deltagare hur en rejäl fylla påverkar deras körning. Och till sist tas det reda på exakt hur lite förarna egentligen vet om vägskyltar och trafikregler.

Bara 3 avsnitt kvar nu! Tråkigt.



GOTT

Sitter och äter naturgodis. Gud vad nyttig jag är. Väljer bara det som är choklad i, HAHA. Lika onyttigt som vanligt godis. Åt bullar til frukost med. Nyttig idag.

Förresten! Jag har fåt "jobb"! Jag ska stå i receptionen på ett gym här vid oss. Bara torsdagskvällar. Kommer inte att få betalt men får gratis medlemsskap! KANON. Fan vad bra. Får träna på gymet och boka hur många pass jag vill!!! Och det är så nära och en annan bra sak är att det bara är för kvinnor! Skit bra.

Var i kungsmässan idag och fikade med Frippan och träffade några kära på jobbet. Alltid lika kul! Sedan köpte jag världens sötaste kläder till Mira. Ska ta kort och visa er snart.

Vad ska ni göra nu? Vi ska titta på tv :) Sveriges bästa bilförare, typ.

Hörs sen efter programmet.


Ännu ett mobilinlägg

Nu skriver jag från mobileo igen, fortfarande för lat för att hämta hit datorn. Sitter och dricker mitt morgon te nu, ute är det höst och här inne busar Mira runt. Vi ska ta oss till kungsmässan sedan för att fika med frippan och byta lite kläder. Trevligt trevligt. Å Mira är så duktig, har lärt henne att ta sig ner för sängen alldeles själv. Så hon vänder sig om och glider ner sakta och ställer sig mot sängen. Söt. Så här pigg var hon igår innan vi åkte till Åsa.

Smartheten

Är i Åsa nu. Har målat om en vägg här. Tänkte jag kunde hjälpa till med det. Fy fasen vilket väder det är ute. Snöstorm typ. Men det smälter nog bort snart. Andreas kommer snart hit och då ska vi äta tillsammans, mysigt.

Men men. Är jätte glad! Varför?

Jo för att jag fick VG på kursen!! Alltså engelska B. Känns så skönt. Var osäker om jag skulle klara det men fick vg på två prov och g på det tredje. Så nu är det över! Slipper plugga mer!! Duktiga jag som bara pluggar dagen innan. Det är ju det jag sade, att jag brukar alltid klara det ändå. Antingen har jag en j-vla tur eller också är jag bara smart. Tror att jag är smart. Riktigt smart. Nästan läskigt smart. Haha

Vi var även hemma hos farmor och fikade förut, mysigt! Gud vad jag tycker att allt är mysigt. Men det är ju det. Finns det något annat bra ord för mysigt?

Mycket att göra nu. Ska försöka ta mig till Kungsmässan och byta mina fula chinos och köpa lite grejer till Mira i morgon eller på fredag. Och sedan ska det städas och bakas inför ett års kalaset på lördag. Ska bli så kul! Men Miras bästis Julia kan inte komma :( Hon har blivit magsjuk lilla pluttan, nu ligger hon hemma med hög feber. Stackare. Men de får fira tillsammans sedan när hon blivit frisk! Och känner jag Julia rätt så är det snart.

Nu ska jag gosa med min NINNI.


Internationella dagen för feta kvinnor.

Hej.

Kom hem vid 18:30 idag efter en heldag i Götet. Först var vi hemma hos Sabine som bjöd på fika och jätte god lunch. Mira skulle på allt idag och lyckades doppa fingrarna i stearin, men hon sade ingenting.
Fick världens bästa shampoo, balsam och två olika inpackningar från henne!!! UNDERBART. Tack tack tack!

Men efter lunch så promenerade vi ut i det fina vädret och tittade runt i butiker. Tittade mest på kläder till Mira och hittade världens sötaste byxor och toppar. Men jag väntade med att köpa detta tills jag bestämt mig, vad hon ska ha på sig på dopet och så. Köpte en piké klänning i alla fall som var söt och ett par skit fula chinos till mig själv, haha. Efter det blev klockan strax över 15, och Sabine skulle hem och jag skulle möta upp John för fika.

Mötte upp John och vi satte oss uppe på fiket i Arkaden, finns så mycket plats där med tanke på barnvagnen och allt. MEN. Tydligen vill de inte ha barn där. För man fick inte ställa barnvagnen vid bordet, på grund av brandrisk, vilket är skit snack. Det är hur stort och öppet som helst och jag har jobbat i butiken bredvid innan och då var det alltid fullt med barnvagnar. Men nu är det nya ägare och de vill nog inte ha barn där. För när jag frågade om barnstol hade de inte det heller. Men man fick ha barnvagnen om man satt vid fåtöljerna vid sidan av cafét som var upptagna för tillfället. Men som tur var blev de lediga efter en liten stund.

Efter ett tag kom Caroline förbi och joinade oss. Alltid lika wild and crazy. Skönt att ha något som livar upp!! Haha. Efter fikat så gick John hem och jag och Caroline började titta lite i butiker. Sedan bestämde vi oss för att köpa varsin donut och trycka i oss på stationen. HAHA. Gott. Det är ju trots allt, Internationella dagen för feta kvinnor. Typ. Gott var det i alla fall. Sedan tog jag och Mira tåget hem, och var hemma vid 18:30 som sagt.

Haft en trevlig dag med underbara människor, Tusen tack!

Godnatt

Mobilinlägg

Skriver ett inlägg från mobilen nu, varför? Jo för att jag är för lat för att hämta min barbara dator och vänta på att den startar upp sig! Strålande väder idag i alla fall. Solen lyser in igeno fönstret på morgonen, älskar att vakna till det. Idag åker jag och Mira till Göteborg, har en dejt med Sabine. Tänkte även gå runt och titta på presenter och lite kläder till Mira. Ska bli mysigt!

Och nu var det färdig lekt :) God natt!

dsc03216 (MMS)

Och nu var det färdig lekt :) God natt!


Mmmm

Nu ligger jag i sängen och skrattar åt min lilla Mira som vägrar att sova. Jag har satt ner henne i hennes säng med en massa leksaker medan jag och Andreas ligger och tittar på tv här i sovrummet bredvid hennes säng. Ska testa detta och se ifall hon somnar själv till slut. Hon har ju skrikit ihjäl sig de senaste dagarna när jag försökt få henne att sova i sin egna säng. Men då har jag bara lagt ner henne och försökt få henne att somna, men det har inte funkat! Slutat med våran säng ändå. Men nu börjar hon lägga sig ner och gosa med sina leksaker. Så hoppas!

Idag var vi ju i Lindome och hälsade på Heléne och Linus. Var hemma hos dem vid 13 tiden och fick lunch serverat! Så gott!! Mira sov dock, somnade på vägen dit och sov minst en och en halv timme. Vi hann prata massa skit, och prata massa inte skit och fikade med kladdkaka och grädde, mmmmM!! Sedan vaknade lill skruttan och vi busade massor med Linusen. Efter några timmar hämtade morfar upp oss, alltså min pappa. Tack vare Heléne så kunde vi åka med morfar! Vi fick låna deras bilbarnstol! Så skönt att ha en extra hemma ifall man ska åka någonstans! Annars har vi våran inkopplad i mammas bil. Tusen tack Heléne. Och Linus så klart! Och Daniel!





bus bus bus bus!

Veckans planer

Ganska fin dag idag också. Och jag och Mira ska åka till Lindome idag och hälsa på Helene och Linus! Ska bli kul!
Men nu sitter vi och tittar på tv och dricker te. Eller jag dricker te, Mira har ätit frukost och kryper runt och äter hårstrån. Ja det är sant! Skit äckligt, så fort hon ser ett hårstrå så vill hon äta det. Försöker säga till henne hur äckligt det är men hon verkar inte bry sig!

Och i morgon så ska jag och Mira åka in till Göteborg och hälsa på finaste Sabine! Ska bli så mysigt!
Och onsdag, ja då ska jag nog till Åsa och hjälpa till med lite saker. Torsdag, fredag? Inget bokat än. Kan vara skönt att ta det lugnt också.

Men jag måste hitta en fin klänning eller kjol till Mira till på lördag och till dopet nästa vecka. Kikar runt lite i morgon tror jag.

Ha en fin dag.



Idag och gårdagen

Helt slut idag. Mira vaknade hela tiden i natt och var jätte ledsen. Varför vet jag inte. Men steg upp vid sju tiden som vanligt och åt frukost.
Så underbart väder har det vart! Så jag och Mira bestämmde oss för att åka ner till Åsa en sväng. Andreas skulle ju ändå åka iväg på teater sedan. Så vi var i Åsa vid tio tiden. Och mötte upp mamma och Ninni på vägen hem till huset.

Bakade kanelbullar, goda kanelbullar. Men...


Vet inte om de blev så fina...? Detta ser ju ut som något helt annat... Åt dessutom 5-6 stycken.

Men det var mysigt, busade och pratade.

Så söt bild! Den är inte från idag dock.

Inte heller från idag.


Jag och Mira.

Nu är vi hemma och jag är så j-vla slut i hela kroppen. Skulle kunna somna på en sekund nu. Mira var också trött så hon sover en snabbis nu.

Nu lägger jag upp lite bilder från gårdagen!


Väl framme i Göteborg så var vi ju tvugna att stanna till och lyssna på denna skönsång..


Vi handlade leksaker till Mira.


Pappa och Mira pussades.


Promenerade mot Universeum, såg då att det nya "frittfall" eller "atmosfear" som den heter testades. FY F-N, hade aldrig vågat åka den. ALDRIG. Inte ens om jag fick en miljon. Jag skojar inte.




Mira i cafét på universeum. Söt friss va?


Å det var så spännande och roligt att se fiskarna och hajarna! Det tyckte Mira med.. haha



Fick inga jätte bra bilder. Fast jag tog bara 2.


Inne i regnskogen, det ÄNDA kortet jag tog. Men det var så jädra varmt där inne. Fågeln och sedan är det en liten apa som sitter i busken bakom fågelns näbb. Ser ni? :)




På väg hem, tänkte grimasera men så kul blev det inte? Vad gör jag? Ingenting.


Miras nya skor som hon fick i förskott.


Har massa mer bilder, men det får vänta till andra inlägg :)

Heldag i Göteborg

Idag kände jag för att hitta på något hela familjen! Så vi åkte in tidigt till Göteborg och tittade runt i butiker. Hittade ett par skor till Mira, puma skor, världens sötaste. Men de var så mjuka och lätta att sätta på. Hon kan stå och gå i dem väldigt bra också. Alltså gå när hon håller en i händerna. Och sedan köpte vi lite presenter till lillan som blir ETT år om en vecka, typ.

Och Andreas lyckades göra sönder en barnskiva..eller vänta..han lyckades göra sönder TVÅ barnskivor. Likadana till och med. Han tappade den första i golvet så den gick sönder. Och gjorde samma sak med den andra. Vi köpte en tredje. Undra om de var glada när vi gick.. Fast den första mörkade vi, vi gömde den. Den andra tappade han framför kassan. Men det gick ju bra. Haha.

Efter shopping och lunch, DYR lunch. F-n vad de höjer priserna på helgerna. Helt otroligt. TIO hela kronor för en cheeseburgare lixom. Nej, usch. Vi åt på Åhlens restaurang.

Mira somnade gott efter lunchen och då passade vi på att vandra upp till Universeum i det fina vädret. Slank in i några affärer på vägen också men hittade inget roligt. Förutom på NK kids.

Väl framme på universeum är det proppat med folk. Herregud. Finns inte ett skåp ledigt. Så vi sätter oss i cafét, som också var fullt, och tog en fika.
Sedan fick vi ett skåp och vi började med att åka upp och titta på hajarna och fiskarna. Kan ju säga att detta slår Stockholms "aquarium" med hästlängder. Finns mer än bara gäddor att titta på här.
Vi såg stora hajar, rockor, fiskar, muränor och massa olika djur.

Sedan fortsatte vi ut til regnskogen där vi såg världens sötaste apor som hoppade runt. Det tyckte Mira var jätte roligt. Men jag höll ju på att svettas ihjäl. Fortsatte sedan till "aktivitetsrummen". Tyckte dock inte att det var så roligt. Är mest roligt för barn.

Avslutade dagen med att handla hem massa gott på coop, och ni sitter jag i soffan, dötrött men ska smälla i mig lite choklad och dricka en kopp te :)

God lördag.

Har massa härliga bilder att lägga upp men mitt usb minne har försvunnit av sig själv.. Tror att det ligger i Åsa. Och dit ska förmodligen jag och Mira i morgon. Så lägger förhoppningsvis upp kort i morgon.

Prov

Hej hej.
Nu är det fredagskväll! Dagen har gått fort, jag gick ner till komvux vid kvart över 12, skulle vara där vid 13. Mira lekte för fullt med Julia och Maria hemma i lägenheten.
Jag var så nervös inför redovisningen även om det bara var till min lärare. Hur som helst så gick redovisningen kanon! Hon tyckte det var jätte bra och skulle sätta vg+. Det är bra för mig!!!

Men.. provet. Jag kunde verkligen inte slappna av och bara tänka på provet. Jag satt inne i en sal, med två andra som pratade en del. Jag hade ingen klocka bara en vägg framför mig och jag hade en och en halv timme på mig. Fastnade redan på första övningen och det känndes som tiden sprungit iväg. Ville bara gråta och skita i allt. Men jag lugnade ner mig lite till slut. Men är verkligen inte nöjd.. Usch. Men tillslut hörde jag inga röster, ingen var kvar i lokalen. Jag hade suttit en halvtimme längre än vad man fick. Men min lärare glömde av mig!!! Herregud. Jag kunde ju ha fuskat. Alla hade gått hem, det var bara rektorn eller vaktmästaren som var kvar och han fick ta mitt prov :S Mmmm..känns ju bra.

Någon timme senare ringde mobilen och det var min lärare! Hon skämdes nog ganska mycket, ursäktade sig och sade att hon hade alldeles för mycket att göra. Men det var okej. Jag fick ju sitta längre än vad man egentligen fick. Men ändå gick det inte bra..

Men man kanske får göra om det om jag inte klarat det? Hade vart skönt att bara få G!! Så är det gjort. För det är f-n inte lätt att plugga på heltid när man har en bebis hemma.

Maria och Julia stannade på middag och Julia åt mer än både mig och Maria. Haha. Det är bra, måste vara skönt att ha en unge som äter mycket. Får ju panik när Mira inte äter så mycket som hon borde.




Barnvakt

Nu sitter jag och väntar på att Maria ska komma hit med lilla Julia så de kan passa Mira medans jag är borta och skriver prov. Eller en redovisning och ett prov. Hur ska detta gå.. Men det är det sista jag ska göra sedan är kursen avslutad! Men jag undrar om jag klarar den. Har ju bara läst lite själv hemma i princip. Och inte så mycket som jag borde.

Fredag idag! Men har inte "fredags känslan". Men det är väl för att inget händer denna helgen. Sedan händer det ju saker nästan varje helg. Kul att se fram emot mycket.

Får se vad vi hittar på idag, jag, Andreas och Mira. Kanske går ner till Mcdonalds och äter varsin mcfeast. Haha, nej! Usch. Äter inte Mcdonalds längre!! Eller har inte gjort det på ett bra tag och känner inte för det heller. Lika bra att hålla sig borta.

Nu ska jag lägga Mira och försöka plugga det sista.

Sveriges värsta bilförare avsnitt 6.

Jaa, ännu en torsdag med underhållning. Det var roligt idag!

Vi börjar med vattentanken. Jag hade faktiskt förberett en badmössa som jag hade med mig, men fick INTE sätta på mig den. Fast det behövdes ju inte eftersom våra vattenstrålar siktade på våra könsorgan. Märkligt va?! Det blev fel och de ändrade detta efter att vi körde, haha.






Ja ni ser väl själva?! Och det var verkligen iskallt vatten. Tur att vi hade med oss extra kläder, eller hur Andreas
?! Nej, Andreas hade nämligen inte med sig extra byxor så han fick först låna ett par leggins av mig, ja ni kan ju tänka er hur f-n det såg ut. Men Budda tyckte så synd om honom så han fick låna ett par byxor av honom istället. Tur det.
Men vi visste ju inget om övningen, utan de sa alltid att vi skulle ha extrakläder som skulle ligga på inspelningsplatsen.

Nästa övning.
Skrotbilsrally.
En riktigt rolig dag. Vi stod ute och eldade i skogen. Ja alltså vi eldade inte upp skogen, utan det var en liten stuga med veranda där de hade en eldtunna som vi eldade i. Mysigt. Men kallt.

Men behöver jag säga något mer?

ÄNTLIGEN något positivt med bilkörning!! Kanske ska börja köra skrotbil? Eller är det jag som är problemet som alla säger? Näääää.

Tyvärr fick inte vi codriver köra någon gång, det tog så lång tid.. Tråkigt.

Tillitsövning.

Mmmm..vad ska jag säga? Jag gjorde mitt bästa! Tänkte kanske inte helt klart när jag visste att jag skulle få ström i mig om vi körde in i något. Och det var för övrigt därför jag satt och hoppade hela tiden, för att jag fick stötar!! De njöt varje gång de visade mig strömkablarna, för ni minns ju första gången..




Sväng sväng sväng.. Jag tänke inte på att han var blind.

Och. Vi blev inte värst inte bäst men....







"En av de sämsta insatserna någonsin av en co-driver i den övningen och det är Mikaela som tar det priset".
Tack. Tack. Men jag fick inget pris?

Och nu blir det ännu ett avsnitt så våra vackra ansikten kommer pryda era tvapparater nästa vecka. Kul va? :)

I nästa vecka händer följande:

I den första övningen tränas förarna i att göra en undanmanöver i hög hastighet. Den andra övningen tar förarna till skogs där de försöker bemästra fyrhjulsdrivna jeepar i terrängkörning. Och till sist blir höger vänster och vänster höger när förarna sätts bakom ratten på en felstyrd bil.


Så det har ni att se fram emot.





Dimma

Dimmigt väder ute. Tråkigt. Vet inte hur varmt det är dock.. Får nog gå ut sedan och känna efter.
Idag är det plugg som gäller. Sista plugg dagen! Men har ju sagt nu varje dag att jag ska plugga..men lite pluggade jag igår.

Annars tänkte jag kanske gå ner på stan, men det är ju så tråkigt väder, hade det vart solsken hade jag gått ner, i bikini.
Såhär mycket har jag att skriva. Kanske händer något roligt sen.

Sveriges värsta på filmparadiset.se

Just det!

Glöm inte titta in och läs om oss här! KUL.

Avsnitt 4.
http://www.filmparadiset.se/2011/02/sveriges-varsta-bilforare-avsnitt-4/

Avsnitt 5.
http://www.filmparadiset.se/2011/03/sveriges-varsta-bilforare-avsnitt-5/


God Eftermiddag

Eller är det eftermiddag nu? För mig är det det i alla fall.. Sitter här och pluggar lite. Går inte så bra. Riktigt svårt..

Sedan får jag dåligt samvete, ska aldrig mer baka kärleksmums. Fan vad jag käkar. Har snart ätit upp allihop.. oops. Lika bra att äta upp alla så det inte finns något mer att äta. haha. Typiskt mig.

Jag gjorde clubsandwichar till Andreas igår som han skulle ha med till jobbet. Och när jag ska skära tomat skär jag mig i fingret. Jag blir så förvånad. Det har inte hänt sedan jag var mini. Det är ganska djupt faktiskt. HÄFFTIGT! haha

Ska göra kyckling och broccoli paj idag, gott. Fasen vad jag har börjat skriva om mat nu då. Kanske ska byta blogg till MatMikaela? Eller SverigesvärstaMikaelalagarmat? Eller SverigesbästamatlagarMikaela?
Nej nu har jag tråkigt.. Har inte mycket att skriva heller. Som vanligt. Men det blir så när man sitter hemma och har tråkigt. Men det är bra också, sparar pengar! Är jag ute på stan försvinner det pengar med en gång. Fast... Jag har ju nätshoppat lite nu med..

Nu ska jag återgå till plugget och sedan laga mat till oss!

En och en halv timme senare.

Skrev ett inlägg men det var driftstörningar så det gick inte att lägga ut det då.
Nu står pajen i ugnen i alla fall, blev broccoli, paprika och kyckling paj. Mmm. Andreas är påväg hem också och Mira vaken. Mira vaknade av att dörrklockan ringde. Tänkte att det kanske var fastighetsskötaren eller nått. Inte för att de ska komma hit men man vet ju aldrig. Men nej, det var jehovas. Det första hon frågar är om jag är dottern i familjen. Jaaaa det är jag som är Mira! Haha nej. Jag skrattade bara och sade nej. Det är väl bara att ta det positivt. Som tur var så väckte hon Mira när hon ringde på dörrklockan. Men hon stod och babblade och Mira skrek ifrån sängen, tillslut sade jag att jag måste ta min dotter. Hon förstod och tyckte att vi skulle prata en annan dag. Nejnejnejnej. Jag vill inte. Kommer säkert komma ikväll, eller i morgon, eller varje dag. Usch. Orkar inte.
Hej.


GODA NYHETER

Andreas har fått ledigt!!! JAAAAAY. Gud vad kul. Så nu är resan hundra procentig. Underbart. Miras och Andreas första semester. Fan vad kul det ska bli. Är glad nu.

Har precis ätit mat. Vi hade massa kyckling filéer som jag stekte i ugnen och hackade sedan ner i små bitar. Idag gjorde jag flygande jacob, i morgon blir det kyckling och broccoli paj också ska jag göra en kyckling och bacon macka till Andreas sedan som han ska ha med till jobbet. Gott gott.

Mira är på lite dåligt humör just nu. Vill inte äta  och har dragit av sig sina byxor. Men nu sitter hon lugnt i pappas knä och tittar på tv. Hon har stått upp jätte mycket idag. Fast hon ställer sig inte själv utan vi får ställa henne upp och sedan står hon, jätte söt. Ett problem bara. Hon böjer inte på knäna nu när hon ramlar framåt. Ja ni kan ju tänka er själva vad som händer då. Hon står raklång och välter framår. Men hon säger ingenting. Bara kryper vidare. Men det är ju inte bra, tänk om hon har något i munnen eller om armarna går av.. nej usch. Hon böjde på benen i början men jag tror hon har blivit van vid att jag står beredd framför henne så hon slänger sig i min famn.
Hon lär sig snart.

Maria Hansson. Klarar du av att passa Mira på fredag? Kan du göra det? Kan jag lita på att ni inte snor med er all mat i mitt kylskåp? Kan jag lita på att Julia inte sätter sig på Mira som hon gjort innan? Skoja. Nej men blir det något? Kanske blir mycket jobb med två små rumpnissar som springer runt? Hör av dig, har min kära farmor annars. Tror jag. :)


Huvudvärk

Vaknade upp med huvudvärk. Fryser med. Och har ont i halsen. Tråkigt. Jag måste plugga men jag orkar verkligen inte. Jag kan plugga en dag innan, det är jag bra på.

Det är så mycket som kommer hända nu under våren. För det är ju vår nu!! 1 mars. Underbart.
Mira fyller 1 år om två veckor. Så himla S-J-U-K-T. Det är inte sant.. Fattar det inte.
Vi ska ha kalas för henne den 12:e mars.

Sedan helgen efter åker vi upp till Hudiksvall på dop.

Två veckor efter det kanske vi åker upp till Stockholm en snabbis.

Slutet på April, Stockholm-Uppsala.

Och i Maj, KRETA.

Jädrar vad vi ska fara. Men det är kul.

Åååå vill äta upp alla mina kärleksmums som ligger i frysen. Jag dör. Men jag får inte. Nu är det allvar. Har inte långt kvar. Heja mig. Hittar inte mitt usb minne så jag kan inte lägga in nya bilder. Men det kommer fram snart.


Har jag visat denna? Trött bebis.








RSS 2.0